Sesks izcīna 3.vietu Rally di Roma Capitale

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks Romas rallijā
Mārtiņš Sesks Romas rallijā Foto: Josef Petru

Laikā no 19. līdz 21.jūlijam Romā norisinājās Eiropas rallija čempionāta (ERC) posms, kur LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža, Mārtiņš Sesks/Uldis Briedis, izcīnīja 3.vietu ERC1 Junior klasē, savukārt rallija kopvērtējumā uzrādīja astoto ātrāko rezultātu.

Ar šo ralliju noslēgusies arī M.Seska ERC sezona šajā gadā, jo tajā piedalījās, izmantojot pagājušajā sezonā iegūto balvu. Par sezonas uzvaru ERC Junior U27 klasē ieguva divus apmaksātus ERC posmus ar pilnpiedziņas auto, lai attīstītu savas iemaņas, zināšanas un mācītos braukt ar pilnpiedziņas auto sacensību režīmā. Rally di Roma Capitale sportisti veica 16 ātrumposmus 189,40 km garumā. 

Foto: Josef Petru

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots: “Eiropas čempionāta sezona ir galā, divi īpašie ralliji ar R5 auto ir aizvadīti, katrs rallijs uz cita ceļa seguma. Šis principā bija pirmais asfalta rallijs šogad, pirmais ar R5 un stūrmani, kas ikdienā ir mans treneris. Gāja un iet mums raibi, bet abi mācāmies, it sevišķi man ir jāpierod pie šī auto, dažbrīd šķiet, ka braucu divreiz ātrāk nekā ar ierasto R2. Esmu pat apmierinātāks nekā pēc Liepājas posma, šeit bija pilnīgi cita konkurence, itāļi šeit ir ļoti pieredzējuši un ātri, bet zinām, kas nākotnē jādara, lai tiktu viņiem līdzi un pat garām.”

Foto: Josef Petru

Uldis Briedis, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas stūrmanis/treneris: “Šoreiz, es nedarīju trenera darbu, bet pildīju stūrmaņa lomu. Pamata uzdevums bija ievākt info no blakus krēsla, lai turpmāk spētu vairāk palīdzēt, lai nav tikai teorija, bet pārbaudīts praksē arī šis, stūrmaņa, darbs. Iesākot ralliju, savstarpējā uzticība kā pilotam ar stūrmani mums bija tieši nulle, bet sacensību beigās jau pamēģinājām eksperimentus arī ar lasīšanu. Tagad būs laiks pārdomām par braukšanu un regulējumiem R5 auto, jaunas un noderīgas informācijas apjoms ir liels, kuru noteikti izmantosim nākotnē.”

Foto: Josef Petru

Kādā no intervijām M. Seskam tika uzdots jautājums – ja varētu, ko izvēlētos – visu sezonu braukt rallijā pa grunts vai asfalta segumu? Abus nevar. Mārtiņš izvēlējās asfalta segumu, jo grunts segumu apguvis gana labi, izaudzis uz tā, bet uz asfalta seguma vēl daudz jāmācās un jaunu lietu apgūšana ir interesants process.

Foto: Josef Petru

Nākamās sacensībās ekipāža aizvadīs jau pēc nedēļas, startējot Junior WRC posmā, Somijā, ar priekšpiedziņas Ford Fiesta R2 automašīnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu