Ar koncertiem "Liepājas vasarā" čellists Ivars Bezprozvanovs atzīmēs 50. jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivars Bezprozvanovs
Ivars Bezprozvanovs Foto: publicitātes

Festivāla “Liepājas vasara” divos ļoti īpašos kamermūzikas koncertos (10. augustā pulksten 16 Rundāles pilī un 14. augustā pulksten 19 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”) varēs baudīt čellista Ivara Bezprozvanova un pianista Riharda Plešanova aizraujošo saspēli. Iejūtoties konferansjē lomā, mūzikas pasaules burvību klausītājiem atklāt palīdzēs Orests Silabriedis.

Čellists Ivars Bezprozvanovs, kam 14. augustā apritēs 50 gadi, ir nozīmīga personība uz Latvijas mūzikas skatuves. Viņa radošā bilance apliecina patiesu veltīšanos mūzikai – tie ir  tūkstoši operu un baleta izrāžu, simti kamermūzikas koncertu, desmiti solo ar orķestri. Šobrīd Ivars ir Latvijas Nacionālās operas čellu grupas otrais koncertmeistars un Ziemeļvalstu simfoniskā orķestra čellists. Ivars daudz koncertē Latvijā un citviet Eiropā gan soloprogrammās, gan dažādos kameransambļos.

Savā 50 gadu jubilejā čellists klausītājiem grib dāvāt īpašus baudas mirkļus ļoti īpašā koncertprogrammā, kur Ivara skatuves partneri būs jaunais un talantīgais pianists Rihards Plešanovs un asprātīgais, erudītais muzikologs Orests Silabriedis. Tā būs mūzika, tās būs sarunas un kopā būšanas prieks – kā kādreiz leģendārajos Eiropas salonos. Rundālē klausītājiem būs iespēja baudīt Lūcijas Garūtas un Jāņa Ķepīša skaņu pērlītes, bet galveno vietu koncertprogrammā ieņems smeldzīgi romantiskā, ar simfonisku vērienu komponētā Sergeja Rahmaņinova Sonāte čellam un klavierēm. Liepājā programma būs mazliet atšķirīga – Lūcijas Garūtas vietā dzirdēsim Pētera Plakida skaņdarbu “Dzirnavas”, skanēs arī Roberta Šūmaņa un Dmitrija Šostakoviča mūzika, un pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Kristapa Pētersona jaundarbs “Mūzika čellam un klavierēm”.

“Draudzīgā, mājīgā, saloniskā gaisotnē skanēs ne tikai mūzika, bet arī sarunas. Mēs sarunāsimies par dzīvi – tātad par darbu – par darbu Latvijas Nacionālās operas orķestrī, par darbu ar latviešu mūziku, par darbu ar daudziem ļoti skaistiem klasiskās un romantiskās mūzikas paraugiem. Visi, kas ir gatavi uz sarunu ar čellu, klavierēm un cilvēku – jubilāru tiek mīļi gaidīti,” aicina muzikologs un koncerta konferansjē Orests Silabriedis.

“Liepājas vasara”

Festivāls “Liepājas vasara”, ko ik gadu organizē Liepājas Simfoniskais orķestris, ir leģendārā vasaras simfoniskās mūzikas cikla “Liepājas vasara” garīgais mantinieks un turpinājums. Gadu desmitiem Liepājā, Jūras parka brīvdabas estrādē siltajās vasaras dienās liepājnieki un kūrviesi ar visām ģimenēm varēja baudīt simfoniskās mūzikas koncertus. Tālajā 1783. gadā šo iniciatīvu aizsācis toreizējais Kurzemes hercogs Pēteris Bīrons. Pēdējos gados festivālā skanējuši tādi skaļi vārdi kā Giora Feidmans, Gidons Krēmers un „Kremerata Baltica”, Avi Avitals, Tokiko Kato, Maija Kovaļevska un vēl citi.

Plašāka informācija par festivāla “Liepājas vasara” koncertiem atrodama Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā

Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu