Iespējamās tikšanās. Astoņas sarunas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dana Dombrovska sarunā ar Juri Cālīti
Dana Dombrovska sarunā ar Juri Cālīti Foto: jumava.lv

Apgāds "Jumava" laidis klajā jaunu sarunu grāmatu, kurā astoņas sabiedrībā pazīstamas personības sastopas dialogā ar grāmatas varoņiem - cilvēkiem ar invaliditāti.

"Šī grāmata ir par mūsu līdzcilvēkiem. Viņu mērķiem un ceļu uz to sasniegšanu, bailēm un to pārvarēšanu, sasniegumiem un neveiksmēm. Saruna ir viens no personiskākajiem veidiem, kā iepazīt otru cilvēku. Grāmatas varoņi – gan tie, kuri ir šo sarunu iniciatori, gan tie, kas atsaucās aicinājumam sarunai par būtisko, atklāj mums savus dzīves līkločus un ļauj saskatīt, ka ikviens no mums var kļūt par iedvesmojošu paraugu citiem," grāmatas anotācijā raksta Iveta Vējone.

"Sabiedrībā mēs dažkārt varam redzēt robežlīnijas, kuras mēģina novilkt cilvēki, kam nav atbilžu uz neērtiem jautājumiem un trūkst drosmes tos uzdot. Šajā grāmatā netrūkst arī neērtu jautājumu. Un patiesu un atbruņojošu atbilžu. Vēl ir daudz jāpaveic, lai nojauktu iedomātās robežas, kas bieži neļauj saskatīt būtisko – cilvēku. Esmu pārliecināta, ka, lasot šo grāmatu, ikviens gūs iedrošinājumu piepildīt savus mērķus, tiekties dzīvot saskaņā ar sevi un pasauli sev apkārt. Šī grāmata ir solis tuvāk ideālajai pasaulei, kurā vairs nepastāvēs dalījums mēs un jūs. Tā būs pasaule, kurā būsim mēs."

"Iespējamās tikšanās"
"Iespējamās tikšanās" Foto: jumava.lv

Lasītāja recenzija pēc grāmatas izlasīšanas: "Mēs dažreiz nenojaušam cik ļoti daudziem nodarām pāri, neieklausoties viņu dvēselēs, kas sāpēs kliedz. Cik skarba likteņa roka skārusi šos cilvēkus, un kā viņi cenšas būt sabiedrībai noderīgi, sasniegt mērķus saviem spēkiem. Mēs bieži vien pat neaizdomājamies par šo cilvēku esamību, skumjām, ilgām... un ar kādām maņām viņi cenšas izzināt plašo pasaules logu... un cik daudz pūļu tiek ieguldīts šo likteņa pabērnu izaugsmei, kas noved pie izciliem rezultātiem. Visu cieņu šiem cilvēkiem!"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu