Ostapenko: Ceru, ka Vimbldonas jaukto dubultspēļu fināls man dos pārliecību (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko cer, ka Vimbldonas čempionātā sasniegtais jaukto dubultspēļu fināls būs iedevis pārliecību.

Ostapenko šajā nedēļā Jūrmalā piedalīsies Latvijā pirmajā WTA līmeņa turnīrā – “International" sacensībās, kas notiks tenisa centrā “Lielupe".

"Diezgan grūti būs pielāgoties māla segumam, jo pirms tam spēlēju uz zāles. Vienmēr ļoti patīkami spēlēt mājās. Esmu ļoti pārsteigta par to, cik labi viss ir saorganizēts. Centrālais laukums ir ļoti labs. Šeit trenējos jau no ceturtdienas, man patīk. Tenisistēm šeit ir ļoti patīkami. Ceru, ka varēšu parādīt savu labāko spēli," pirmdien preses konferencē pauda Ostapenko.

WTA ranga 83.vietas īpašniece Ostapenko pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Bernardu Peru, kura reitingā ir deviņas vietas augstāk.

"Pretiniece pirmajā kārtā ir ļoti laba spēlētāja. Domāju, ka pirmā kārta būs viena no grūtākajām šajā turnīrā. Centīšos koncentrēties tikai uz savu spēli," pauda Ostapenko.

"Iepriekšējā nedēļā ar mani strādāja Krišjānis Stabiņš. Rītdien pievienosies trenere, kura ar mani bija arī zāles sezonā – baltkrieviete Irēna Čičmarova. To, vai viņa palīdzēs "US Open", vēl nezinu. Kad spēlēju junioros, viņa bija manā komandā. Ar šo treneri jūtos ļoti komfortabli," treneru korpusu ieskicēja Ostapenko.

Latvijas otrā rakete šosezon vienspēlēs 30 mačos guvusi vien 12 uzvaras.

"Šosezon bija grūti atgūties no traumas, tomēr Vimbldonā sasniegtais jaukto dubultspēļu fināls, cerams, iedos pārliecību. Apstākļi šeit ir labi, uztaisīti ātri laukumi. Domāju, pirms nākošās sezonas būšu atguvusi savu pārliecību," skaidroja tenisiste.

Tāpat 2017.gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja pauda gandarījumu, ka Latvijā norisināsies šāda līmeņa sacensības.

"Kaut biežāk šeit norisinātos šādi turnīri. Protams, ka pēc manas uzvaras "French Open" teniss Latvijā kļuva vēl populārāks. Ceru, ka bērni arvien vairāk nodarbosies ar tenisu," teica Ostapenko, kura pati nākotnē vēlas pievērsties studijām.

"Vēlētos paralēli arī pabeigt augstskolu, vienmēr paticis mācīties. Pēc skolas pabeigšanas vairāk laika veltīju tenisam. Tagad saprotu, ka brīvajā laikā vēlos veltīt laiku kaut kam citam, piemēram, mācībām," atklāja Latvijas otrā rakete.

Pēc Jūrmalas sacensībām Ostapenko sezonas kalendārā paredzēti turnīri Ziemeļamerikā.

"Starp Jūrmalas turnīru un "US Open" būs sacensības Toronto un Sinsinati, pēc kurām nedēļu gatavošos ASV atklātajam čempionātam. Pēc "US Open" sezonas kalendārā paredzēti divi turnīri - Ķīnā un Seulā. Pēc tam skatīsimies, vai būšu kvalificējusies kādam no sezonas noslēguma turnīriem," atzīmēja Ostapenko.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnīsies par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu