Aizsardzības ministrija konkursa "Neatkarības ceļš" dalībniekus aicina apmeklēt Ludzu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vietas norādes ceļa zīme - Ludza. Ilustratīvs attēls.
Vietas norādes ceļa zīme - Ludza. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

 Šonedēļ konkursa "Neatkarības ceļš" laikā Aizsardzības ministrija (AM) aicina Latvijas iedzīvotājus apmeklēt Ludzas pilsdrupas, kuru apkārtnē 1920.gada janvārī notika kaujas par Ludzas pilsētas atbrīvošanu no lieliniekiem, informēja AM Militāri publisko attiecību departamenta preses nodaļas vecākā referente Vita Briže.

Lai piedalītos konkursā, Ludzas pilsdrupu apmeklējums jāiemūžina fotogrāfijā, kurā redzams gan konkursa dalībnieks, gan cīņu vietu identificējošs objekts, kas šajā gadījumā ir Ludzas pilsdrupas. Fotogrāfija līdz svētdienai, 28.jūlijam, jāpublicē savā "Facebook" profilā, atzīmējot sevi, ierakstot tēmturi "#neatkaribascels" un cīņu vietas tēmturi "#ludzasatbrivosana". Pie publicētā attēla jānorāda arī vienu faktu, kas par Ludzas atbrīvošanu minēts tīmekļa vietnē "www.neatkaribaskars.lv".

Jau ziņots, ka, sākot ar 15.jūliju, AM rīko konkursu "Neatkarības ceļš", aicinot Latvijas iedzīvotājus apmeklēt Neatkarības kara cīņu piemiņas vietas, kuras apkopotas par godu Latvijas armijas simtgadei izveidotajā tīmekļa vietnē "www.neatkaribaskars.lv".

Konkurss norisinās desmit nedēļas pēc kārtas, un katru pirmdienu AM un Nacionālo bruņoto spēku sociālā tīkla "Facebook" lapās tiek izziņota Neatkarības kara cīņu vieta, kura konkursa dalībniekiem jāapmeklē nedēļas laikā, savā profilā publicējot fotogrāfiju no tās apmeklējama un pārējo informāciju.

Konkursa pirmajā nedēļā iedzīvotāji bija aicināti apmeklēt kaujas Šampēterī cīņu un piemiņas vietu - Sudrabkalniņu. Tā veltīta 1919.gada novembra kaujās kritušajiem Rīgas 6.kājnieku pulka karavīriem un atrodas Rīgā, Slokas ielas un Kurzemes prospekta krustojumā.

Konkursa "Neatkarības ceļš" balva tiks piešķirta tiem trim dalībniekiem, kuri būs apmeklējuši visvairāk Latvijas Neatkarības kara cīņu vietas, kuras izziņojusi AM. Balvā paredzēta vieta VIP zonā šī gada 18.novembra militārajā parādē, ņemot līdzi trīs draugus vai tuviniekus, un ekskluzīvas balvas no AM.

Tīmekļa vietnē "www.neatkaribaskars.lv" atrodami lielākie pasākumi, kas tiek rīkoti par godu Latvijas armijas simtgadei un galvenās Neatkarības kara cīņu vietas - no Kurzemes atbrīvošanas 1919.gada pavasarī līdz Latgales atbrīvošanai 1920.gada sākumā.

Neatkarības kara tīmekļa vietni izstrādājusi Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra pēc AM iniciatīvas. Informāciju par Neatkarības kara cīņu vietām sagatavojis Latvijas Kara muzejs.

Vietnē izmantotas vēsturiskas fotogrāfijas no Latvijas Kara muzeja krājuma un mūsdienu fotogrāfijas no AM arhīva. Par kartogrāfisko pamatni kalpo mūsdienu topogrāfiskie materiāli, kā arī Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras izveidotā vēsturisko karšu mozaīka. Vēsturiskās Latvijas armijas galvenā štāba topogrāfiskās kartes izdotas no 1921. līdz 1940.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu