Stambula uzstāda ultimātu sīriešu bēgļiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Stambulas gubernatora birojs pirmdien devis nereģistrētajiem sīriešu bēgļiem mēnesi laika, lai atgrieztos reģionos, kur viņi tika vispirms reģistrēti, vai arī rēķināties ar izraidīšanu.

Gubernatora birojs arī paziņoja, ka Stambulā vairs nebūs iespējams reģistrēties migrantiem, kam piešķirta pagaidu aizsardzība.

Izmaiņas noteikumos veiktas, pakļaujoties Iekšlietu ministrijas rīkojumiem.

Sīriešiem, kas sākotnēji tika reģistrēti citās Turcijas provincēs, dots laiks līdz 20.augustam, lai tur atgrieztos.

Turcijā bēgļiem no Sīrijas tiek piešķirta "pagaidu aizsardzība". Starptautisko tiesību organizācijas ir kritizējušas Turciju par to, jo tādējādi bēgļiem tiek liegts pilns bēgļu statuss.

Turcijā ir lielākā bēgļu kopiena pasaulē. Tajā atrodas aptuveni četri miljoni bēgļu, tostarp 3,6 miljoni sīriešu.

Gubernatora birojs atklāja, ka Stambulas provincē reģistrēti 1 069 860 ārvalstu pilsoņi, tostarp 547 479 Sīrijas pilsoņi, kuriem piešķirta pagaidu aizsardzība.

Turciju kopš pērnā gada skārusi finanšu krīze un turku vidū pieaug neapmierinātība ar bēgļiem. Mediji bieži ziņo par sadursmēm starp sīriešiem un turkiem Stambulā.

Eiropas Komisija (EK) pagājušajā mēnesī apstiprināja 1,41 miljarda eiro lielu finansējumu palīdzībai bēgļiem Turcijā.

Šīs summa ir daļa no sešu miljardu eiro palīdzības, kas saskaņā ar 2015.gadā noslēgtu vienošanos tiek piešķirta Turcijai, lai palīdzētu tai uzņemt bēgļus no Sīrijas. Apmaiņā pret šo palīdzību Ankara piekrita apturēt migrantu plūsmu uz Eiropas Savienību (ES).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu