Strīķe: JKP tagad būtiski zināt, kāds būs turpmākais valdības darbības stils pēc balsojuma par Mežvietu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe
JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) pašlaik būtiski noskaidrot, kāds būs Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības turpmākais darbības stils, kas, iespējams, ir mainījies pēc balsojuma par Valsts drošības dienesta (VDD) vadītāja Normunda Mežvieta iecelšanu amatā uz otro termiņu, intervijā Latvijas Radio sacīja JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe.

Viņa atzina, ka šodien JKP paredzēta tikšanās ar Kariņu, lai izrunātu vairākus būtiskus jautājumus un viens no tiem ir par turpmāko valdības koalīcijas darba stilu.

"Nesaku, ka koalīcijas darbs nav stabils, taču mūsu partija neatkāpsies no principiem un solījumiem, ko esam devuši mūsu vēlētājiem. Viens no būtiskākajiem principiem ir tas, ka nevēlamies īstenot kādreiz pastāvošo politiku, kas ļāva vadošajos amatos iecelt cilvēkus bez caurspīdīgas izvērtēšanas. Arī Mežviets uz otro termiņa tika iecelts bez būtiska izvērtējuma, bez diskusijas ne tikai valdībā, bet arī Saeimā, bez jebkāda skaidrojuma sabiedrībai," sacīja Strīķe.

Strīķe kārtējo reizi uzsvēra, ka partija nav pret Mežvieta kandidatūru, bet pret principu, kā tiek ieceltas personas vadošajos amatos un Latvijai stratēģiski svarīgajos.

Jau ziņots, ka valdība 16.jūlijā atbalstīja VDD vadītāja Mežvieta palikšanu amatā uz otro termiņu.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) pēc valdības sēdes žurnālistiem uzsvēra, ka Mežvieta darbu vērtē pozitīvi, tāpēc Mežvieta termiņa pagarinājums esot loģisks lēmums.

Taču JKP pauda "sašutumu" par to, ka Mežvieta atkārtota apstiprināšana šajā amatā esot iecerēta paslepus un prasīja, lai viņš sniedz atskaiti par paveikto VDD atbildības sfērās viņa darbības laikā. Tāpēc ministri no JKP balsojumā par Mežvieta apstiprināšanu nepiedalījās un tajā brīdī pameta valdības sēdi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu