Publiskots pirmais HBO seriāla "Katrīna Lielā" rullītis ar Helēnu Mirenu (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Helēna Mirena
Helēna Mirena Foto: HBO/publicitātes

Publiskots pirmais ASV televīzijas kanāla HBO jaunā miniseriāla "Katrīna Lielā" (Catherine the Great) rullītis ar aktrisi Helēnu Mirenu (Helen Mirren, 73) galvenajā lomā.

Seriālam iecerētas četras sērijas, un tas vēstīs par Krievijas imperatori Katrīnu II Lielo (dzimusi 1729. gada 2. maijā, mirusi 1796. gada 17. novembrī).

Sižetiski seriāls atainos imperatores valdīšanas pēdējos gadus, viņas kaislīgo mīlas romānu ar militāro komandieri Grigoriju Potjomkinu, kuru atveido austrāliešu aktieris Džeisons Klarks (Jason Clarke). Seriālā skarts arī politiskais fons, kas liks pamatus modernajai Krievijai.

Seriāla režisors ir Filips Martins (Philip Martin), kas sadarbojies ar Mirenu seriālā "Prime Suspect", kā arī uzņēmis atsevišķas seriālu "Wallander" un "The Crown" sērijas.

Noskaties seriāla rullīti.

Šī arī nav pirmā reize, kad Mirena tēlo karalieni – filmā “Karaliene” (2006) viņa atveidoja Lielbritānijas karalieni Elizabeti II.

Interesanti, ka britu aktrisei Mirenai pašai ir krievu asinis - viņas tēva tēvs ģenerālis Pjotrs Mironovs Nikolaja II valdīšanas laikā bija diplomāts, kurš veda pārrunas ar Lielbritāniju par ieroču pirkšanu, taču sākās Oktobra revolūcija, un viņš palika Londonā.

HBO oficiālais satura izplatītājs Latvijā ir LMT mājas viedtelevīzija. Seriāls pie skatītājiem varētu nonākt rudenī.

Seriāls uzņemts arī Latvijā - Mazmežotnes muižā un Rundāles pilī 2018. gadā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu