Polijā drīz durvis vērs pasaulē dziļākais peldbaseins

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Deepspot

Jau šoruden netālu no Polijas galvaspilsētas Varšavas tiks atklāts pasaulē dziļākais baseins "Deepspot". Peldbaseins būs 45 metrus dziļš un būs paredzēts nirēju apmācībām. 

Polijas vertikālo vēju tuneļu uzņēmums "Flyspot" jau pavisam drīz paplašinās savu pakalpojumu sortimentu, pievienojot lidošanas apmācībām niršanas apmācības un nodarbības. Jau no rudens Polijas galvaspilsētas tuvumā būs iespējams mācīties nirt pasaules dziļākajā peldbaseinā "Deepspot".

Polijas dziļbaseins būs 45 metrus dziļš - tajā varētu ietilpināt 15 stāvu māju, un tas pārspēs 42 metrus dziļo Itālijas peldbaseinu, kam līdz šim piederēja dziļākā baseina rekords. Nirēju "treniņu zāle" būs pildīta ar 8000 kubikmetriem ūdens, kas ir ekvivalents 27 olimpiskajiem peldbaseiniem. Šis neparastais baseins krietni atšķirsies no citiem peldbaseiniem - tā vidusdaļu šķērsos gājēju tunelis, bet baseina sienās būs iebūvēti logi uz pazemes viesnīcas numuriņiem. 

Uzņēmums cer, ka baseins piesaistīts starptautisku uzmanību - peldbaseins būs izstrādāts tā, lai jebkurš nirējs, no iesācēja līdz pat profesionālim, spētu sasniegt savus uzstādītos mērķus. Tāpat kompānija uzsver, ka baseinā ūdens temperatūra būs augstāka, nekā to paredz vidējie normatīvi, kas nozīmē, ka te nebūs nepieciešami hidrotērpi pat ilgākās niršanas sesijās.     

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu