Reirs rosina dienesta pārbaudi pret VID ģenerāldirektori; netiek izslēgta Jaunzemes nomaiņa (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Jānis Reirs un VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme
Finanšu ministrs Jānis Reirs un VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme Foto: Valsts kanceleja

Finanšu ministrs Jānis Reirs ierosinājis dienesta pārbaudi pret Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi par viņas izteikumiem medijos un Saeimas Budžeta komisijā, liecina “TV3 ziņu” rīcībā esošā informācija.

Pārbaude pret Jaunzemi ierosināta 27. jūnijā, un jau ir izveidota īpaša pārbaudes komisija. Komisiju vada Finanšu ministrijas (FM) Juridiskās nodaļas vadītājas vietniece Līga Vucēne, un tās sastāvā ir arī bijušais VID un finanšu policijas vadītājs Kaspars Čerņeckis un bijušais VID vadītājs Kārlis Ketners, kurš šobrīd strādā FM Budžeta departamentā.

Čerņeckis šobrīd ir arī Reira padomnieks nodokļu, muitas un ēnu ekonomikas ierobežošanas jautājumos. Pārbaudes pamatojums esot Reira neapmierinātība ar Jaunzemes izteikumiem intervijā Jānim Domburam un Saeimas Budžeta komisijā.

Reirs šobrīd atrodas atvaļinājumā, līdz ar to nav iespējams saņemt ministra komentāru par ierosināto pārbaudi.

“TV3 ziņu” rīcībā esošā informācija liecina, ka pagaidām Jaunzemei disciplinārsods nav piemērots. Raidījumam zināms, ka pārbaudes pamatā ir arī Reira neapmierinātība ar ģenerāldirektores darbu, un netiek izslēgts, ka Jaunzeme amatā tiks nomainīta.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu