Pašdarināts elektroauto dod iespēju pārvietoties gandrīz bez maksas (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nepieciešamība cilvēkā spēj modināt radošumu, un dzīvs apliecinājums tam ir kāds ukraiņu pensionārs, kurš 57 gadu vecumā sev uzbūvējis elektroauto. Ar to var nobraukt ap 100 kilometriem, par to maksājot nieka grašus.

Kā vēsta vācu Der Spiegel, biškopis Vasilijs līdz idejai par elektroauto nonācis, kad elektriskais velosipēds, ko viņš bija iegādājies un ar jaunu akumulatoru atsvaidzinājis, lai brauktu pie saviem bišu stropiem, izrādījies nepietiekami komfortabls. Īpaši nepatīkami 25 kilometrus tālie braucieni bijuši sliktos laika apstākļos.

Šā iemesla dēļ Vasilijs ķēries pie darba un, kā saka pats, bez jebkādām skicēm un plānošanas sācis būvēt elektroauto. Tā apmēram trīs mēnešos tapis transportlīdzeklis, kas būtībā ir elektromopēds ar divām sēdvietām, nosacīti slēgtu polikarbonāta virsbūvi un vējstiklu, kas kādreiz bijis televizora ekrāns. Tā kā transportlīdzekļa jauda nepārsniedz 3 kilovatus jeb 4,08 zirgspēkus, tam pat nav nepieciešama reģistrācija.

Lai gan vērotājam no malas šis spēkrats, kas nodēvēts par Biti, neizskatās īpaši uzticams, savam saimniekam tas kalpo pietiekami labi. Tas pilda visas nepieciešamās funkcijas, kas pensionāram no Ļvovas nepieciešamas. Piedevām mēnešu gaitā Bite tikusi pilnveidota, jo tikusi pie kārtīgiem riteņiem, kas aizstājuši iepriekšējos - bērnu velosipēda riteņus, kā arī brauc krietni ātrāk. Proti, sākotnēji elektriskais transporta līdzeklis spēja attīstīt 45 kilometrus stundā, bet tagad tā maksimālais ātrums ir jau 58 km/h. Un, kas būtiski, pēc piecas stundas ilgas lādēšanas ar to var nobraukt 100 kilometrus, par to, kā norāda Der Spiegel, maksājot tikai 10 eiro centus.

Video vācu valodā

Video angļu valodā

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu