Mūžībā aizgājis tēlnieks un pedagogs Arvīds Drīzulis

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Arvīds Drīzulis
Arvīds Drīzulis Foto: Publicitātes foto / lma.lv

Mūžībā aizgājis mākslinieks, tēlnieks un pedagogs Arvīds Drīzulis, informē Latvijas Mākslinieku savienībā.

Drīzulis 1955. gadā beidza Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu un 1964. gadā absolvēja Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas tēlniecības apakšnozari ar diplomdarbu "Raža".

Pēc augstskolas beigšanas mākslinieks strādāja Latvijas Mākslinieku savienības Lietišķi dekoratīvajā kombinātā "Māksla", bet no 1956. līdz 1958. gadam un 1965. gadā bija arī tēlnieka Ernsta Ņeizvestnija asistents. Kopš 1965. gada Arvīds Drīzulis bija pedagogs Latvijas Mākslas akadēmijā.

Mākslinieks izstādēs piedalījās kopš 1962. gada, bet pēdējā personālizstāde "Bez rāmjiem" norisinājās šogad VEF Kultūras pilī, Rīgā. Dzedulis bija Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1987. gada, darbojās dažādos žanros un radošās idejas mākslinieks realizēja granītā, bronzā, metālā.

Makets Rīgas Uzvaras monumentam projektu konkursā 1976.gadā. Autori: tēlnieks A.Drīzulis, arhitekti V.Alle un D.Rudakova. Projektam tika piešķirta konkursa Otrā prēmija
Makets Rīgas Uzvaras monumentam projektu konkursā 1976.gadā. Autori: tēlnieks A.Drīzulis, arhitekti V.Alle un D.Rudakova. Projektam tika piešķirta konkursa Otrā prēmija Foto: publicitātes

Tāpat mākslinieks pētīja cilvēka formas un proporcijas, kā arī ir autors izdevumiem "Anatomija māksliniekiem" (apgāds "Madris", 2001) un "Plastiskā anatomija māksliniekiem. Muskulatūra" (apgāds "Madris", 2008). Drīzulis tika apbalvots ar Atzinības krusta IV šķiru un iecelts par ordeņa virsnieku. Mākslinieka darbi atrodas Andreja Pumpura Lielvārdes muzejā un privātkolekcijās.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu