Bērnudārzi Vācijā atceļ plaši apspriesto cūkgaļas izslēgšanu no ēdienkartes (6)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Divi kaimiņu bērnudārzi Vācijas austrumu pilsētā Leipcigā otrdien atcēla plānotu cūkgaļas izslēgšanu no bērnu ēdienkartes pēc tam, kad šis nodoms bija izprovocējis asas debates internetā.

Abu bērnudārzu vadītājs Volfgangs Šēfers paziņoja, ka ir nolēmis atcelt šo lēmumu vismaz pagaidām.

Vadība plāno augusta vidū sarīkot vairākas diskusijas ar vecākiem par šo jautājumu, Šēfers pavēstīja Vācijas ziņu aģentūrai DPA.

Policija otrdien tika nosūtīta apsargāt abus bērnudārzus, savukārt mirkļbirka #Schweinefleisch (cūkgaļa) kļuva par populārāko mirkļbirku Vācijā.

Vietējais laikraksts "Leipziger Volksstimme" citēja viena bērnudārza darbinieka teikto, ka viņi pēc šā lēmuma saņēmuši draudus no cilvēkiem, kas ir pret noteikumu mainīšanu musulmaņu dēļ.

Pirms apmēram divām nedēļām vecāki saņēma vēstuli no šo bērnudārzu vadības, kurā bija rakstīts, ka "aiz cieņas pret mainīgo pasauli tiks pasūtīti un izdalīti tikai cūkgaļu nesaturoši ēdieni un uzkodas, sākot ar 15.jūliju".

Debatēs iesaistījās Kristīgo demokrātu savienības (CDU) Saksijas federālās zemes nodaļa, tviterī paziņojot, ka "#cūkgaļas aizliegums divos bērnudārzos Leipcigā ir nepieņemams".

"Protams, nevienu nevajadzētu piespiest pret paša gribu ēst kaut ko. Tomēr aizliegums ir nepareizā pieeja," bija teikts šajā tvītā.

Parlamenta deputāte no galēji labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) Beatriksa fon Štorha izteicās par "kulturālu pakļaušanu", atzīmējot, ka 300 bērniem abos bērnudārzos būs jāmaina uzturs un paradumi, lai izdabātu diviem musulmaņu bērniem.

"Tikai iedomājieties, ja vācu bērni [Saūda Arābijas galvaspilsētā] Rijādā pieprasītu savas tiesības uz ceptām cūkgaļas desiņām un piespiestu sabiedrības vairākumu mainīt savu uzturu," sacīja deputāte.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu