Ceļvedis: Positivus, Valmierai 736, Annas diena, Komēta, Sklandraušu festivāls u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ko lai saka, gaidāmas daudzveidīgas brīvdienas. Varēs dejot, dziedāt, lēkāt, našķoties un galu galā arī pludmalē sauļoties. 

 TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Norisinās Valmieras pilsētas svētki

Foto: publicitātes

Ik gadu jūlija pēdējā nedēļas nogalē Valmiera svin pilsētas svētkus. Savu 736. dzimšanas dienu svinēšu 26., 27. un 28.jūlijā. Būs svētku gājiens, zaļumballe, jautras un sportiskas aktivitātes, tirdziņš, dažādas darbnīcas.  Bagātīgā svētku programmā līdztekus koncertiem, radošajām darbnīcām, ekskursijām un sacensībām, pilsētas viesi aicināti baudīt arī dažādus piedāvājumus gardēžiem. Programma.

Aucē norisinās novada svētki 

Foto: publicitātes

Šogad divdesmit ceturto reizi jūlija pēdējā nedēļā no 25. līdz 27. jūlijam Auce pulcēs vairākus tūkstošus skatītāju kopīgās izklaidēs, dejās un dziesmās. kuru vidū, kā ierasts, būs gan novada ļaudis, gan tuvāki un tālāki viesi, jo jūlija beigās Auces novadā norisināsies XXIV Auces novada svētki un Gunāra Ordelovska starptautiskais pūtēju orķestru festivāls. Programma.

Lielvārdes novada svētki 

Foto: publicitātes

Ar plašu pasākumu programmu visu jūliju Lielvārdē tiek svinēti Lielvārdes novada svētki. 26.un 27. jūlijā plaša pasākumu programma priecēs Lielvārdes iedzīvotājus un viesus.  Programma.

Annas diena Rucavā

Foto: publicitātes

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lauku ekspozīcija Rucavas novada Papes Ķoņu ciemā zvejnieka sēta “Vītolnieki” ielūdz uz Annas dienas svinībām svētdien, 28. jūlijā no 10.00 līdz 18.00. Senāk Annas dienā tika cildinātas saimnieces un to sauca par saimnieču dienu, tāpēc, turpinot tradīciju, arī šogad Rucavas piejūras sētā “Vītolnieki” tiks godinātas Annas, notiks pārbaudījumi saimniecēm un rīkots īpašais Annu goda mielasts. Pasākuma laikā gavilēs ne tikai saimnieces, bet arī dažādas folkloras kopas, būs iespēja iepirkties lauku labumu tirdziņā, piedalīties neparastās meistarklasēs un mieloties ar zivju zupu.

Pastariņa muzejā Saimnieka un Saimnieces diena

Foto: publicitātes

28. jūlijā plkst. 12.00 Pastariņa muzejs (Bisnieki, Dzirciems, Zentenes pagasts, Tukuma novads) jau desmito reizi atzīmēs Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienu. Apmeklētāji aicināti piedalīties Annas un Jēkaba mīļāko ēdiena gatavošanas meistarklasē, noskatīties brīvdabas teātra izrādi un apmeklēt tirdziņu. Senie latvieši Saimnieču un Saimnieku dienu svinēja arī kā tirgus dienu, kas iezīmēja ražas novākšanas sākumu. Annas dienā pirmoreiz ēda jaunos kartupeļus un burkānus, bet jauniešiem gadatirgi bija arī vieta, kur iepazīties un atrast labāko saimnieci. Jēkaba dienā no jaunās ražas cepa pirmo maizes kukulīti, un, kāds būs maizes kukulītis, tāda būs arī iztika nākamajā gadā.

Notiek "Sklandraušu festivāls"

Foto: publicitātes

Šīs puses lepnums ir lībiešu un kurzemnieku tradicionālie ēdieni, tostarp arī sklandrausis, kas ieguvis ES tradicionālās īpatnības zīmi. Novada kulinārās iezīmes veidojušās piekrastes lībiešu zvejnieku un augstienes arāju — kalna ļaužu tradīciju mijiedarbībā. Svētku lustes, izrīcības un gardumi, godā ceļot Latvijas garšu – sklandrausi! Tas viss Dundagā, 27.07. Programma. 

KONCERTI & FESTIVĀLI

POSITIVUS 2019

Cilvēki festivālā Positivus.
Cilvēki festivālā Positivus. Foto: Ieva Čīka/LETA

13. Positivus festivāls norisināsies nākamajā vasarā 26. un 27. jūlijā, piepildot Salacgrīvas iemīļoto Zvejnieku parku ar neaizmirstamiem pasaules mēroga zvaigžņu, aktuālāko Baltijas grupu un spilgtu jauno talantu koncertiem. Programma.

Festivāls "Komēta"

Foto: publicitātes

Komēta ir kosmisks kultūras festivāls Daugavgrīvas cietoksnī. Sabiedriska, kaislīga un maģiska pieredze, kur mūzika, māksla un mēs esam līdzsvarā ar dabu. Trīs dienu garumā (26.-28. jūlijs) aicinām dejot un baudīt mūziku no visas pasaules, praktizēt prāta brīvību, klausīties lekcijas un piedalīties darbnīcās, kā arī skatīties laikmetīgā cirka performances, izstādes un kino. Programma.

“Jūrmalas festivāls” Dzintaru koncertzālē

Foto: publicitātes

Līdz 28. jūlijam ar vairākiem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies piektais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalnu, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Programma. 

Grupas "The Bad Tones" koncerts

Foto: publicitātes

25. jūlijā Kalnciema kvartāla ceturtdienas vakarā publiku iekustinās divas spilgtas muzikālās apvienības – dabas un blūza iedvesmots psihedēliskā roka kvartets The Bad Tones ar dziesmām no jaunākā albuma un kolorītie lietuviešu puiši no grupas EGOMAŠINA. Ieeja no plkst. 19.00, bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu