Audi iepazīstina ar Q3 Sportback

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Audi Q3 Sportback
Audi Q3 Sportback Foto: Audi

Audi savam modeļu klāstam pievieno kompaktu SUV kupeju – Audi Q3 Sportback.

Zemāka jumta līnija, izstieptāks siluets

Audi Q3 Sportback dinamiskums tiek atspoguļots visās dizaina detaļās. Melna priekšējā astoņstūru Singleframe radiatora reste ir izteikti trīsdimensionāla. Tas pats attiecināms uz trapecveida gaisa ieplūdes kanāliem un izteiksmīgajiem bamperiem ar plakanu apakšmalu. Zemā jumta līnija stiepjas līdz plakanajiem aizmugures statņiem un noslēdzas ar jumta spoileri. Tādējādi Audi Q3 Sportback izskatās krietni garāks par Audi Q3. Turklāt SUV kupeja ir par gandrīz trīs centimetriem zemāka, tādējādi radot krietni muskuļotāku izskatu. Spēcīgās kontūras virs riteņiem piesaista uzmanību quattro visu riteņu piedziņai, kas kombinācijā ar vairumu dzinēju nāk standarta aprīkojumā.

Sportisks uz ceļa un vieglos bezceļos

Audi Q3 Sportback standarta aprīkojumā ir progresīvā stūres iekārta un sporta balstiekārta. Papildu aprīkojumā balstiekārta pieejama ar regulējamiem amortizatoriem, kas vēl vairāk palielina dinamiskuma un komforta iespējas. Atkarībā no braukšanas situācijas, ceļa apstākļiem un personīgajām vēlmēm autovadītājs var dažādot automobiļa īpašības, izmantojot standarta dinamiskās vadības sistēmu Audi Drive Select sešos profilos, tostarp bezceļa režīmu. Papildus dzinēja un transmisijas uzstādījumiem šī sistēma maina arī elektroniski regulējamo amortizatoru un stūres sistēmas regulējumus. 

TFSI, TDI, S tronic, quattro

Eiropas tirgum Audi Q3 Sportback tiek piedāvāts ar benzīna un dīzeļdzinēju. 230 ZS 2.0 TFSI ir jaudīgākais dzinējs, bet 2.0 TDI jauda ir 150 ZS. Neilgi pēc nonākšanas tirgū modelis būs pieejams arī ar manuālo pārnesumkārbu un quattro pilnpiedziņu. Gada laikā modeļu klāsts tiks papildināts ar papildu dzinējiem, tostarp jaudīgāku dīzeļdzinēju un benzīna dzinēju, kas darbosies kopā ar 48 V daļējā hibrīda sistēmu. 

Foto: Audi

Interjers un telpas koncepts

Audi Q3 Sportback ir 4,5 metrus garš, 1,84 metrus plats un 1,56 metrus augsts, bet tā riteņu bāze ir 2,68 metri. Aizmugurē ir trīs pasažieru sēdvietas, un tās jau standartā iespējams gareniski bīdīt par 13 cm, bet atzveltne ir sadalīta trīs daļās un tās sagāzumu iespējams pielāgot septiņās pozīcijās. Bagāžas nodalījuma tilpums variē no 530 līdz 1400 litriem. Savukārt grīdu iespējams regulēt divos līmeņos.

Audi Q3 Sportback Latvijas tirgū nonāks 2019. gada rudenī.

Foto: Audi
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu