Aizdomās par sievas piekaušanu līdz nāvei Rīgas centrā aiztur viņas dzīvesbiedru (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizdomās par sievas nogalināšanu policija Rīgas centrā pagājušajā nedēļā aizturēja viņas dzīvesbiedru, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

20.jūlijā kādā Rīgas centra daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā atrasta 1980.gadā dzimusi sieviete bez dzīvības pazīmēm. Notikuma vietā nekavējoties ieradās policija un mediķi, kuri konstatēja sievietes nāvi un to, ka viņas ķermenis klāts ar zilumiem un sasitumiem.

Policija noskaidroja, ka iepriekšējā naktī sieviete kopā ar vīru dzīvoklī lietojusi alkoholiskos dzērienus. Starp laulātajiem vīrieša greizsirdības dēļ izcēlies konflikts, kura laikā vīrs sievu piekāvis. Drīz vien abi pēc konflikta salīguši un turpinājuši malkot alkoholu.

Nākamajā dienā sieviete devusies prom no mājām, taču pēkšņi saļimusi un turpat kāpņu telpā nomirusi.

Netālu no laulāto dzīvesvietas likumsargi aizturēja 1975.gadā dzimušo vīru, kurš tobrīd atradās 4,2 promiļu alkohola reibumā.

Policijā sākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu no trim līdz 15 gadiem.

22.jūlijā tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Lai vardarbība ģimenē nebeigtos ar smagām sekām, policija aicina cietušos nekavējoties informēt policiju pa tālruni 110. Tāpat pēc cietušās personas vēlmes policijai ir tiesības pieņemt lēmumu par varmākas nošķiršanu no ģimenes. To ir iespējams izdarīt uz cietušās personas rakstveida pieteikuma pamata.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu