Latvijā pirmajā pusgadā bijis lielāks jaunu komercauto reģistrācijas pieaugums par ES vidējo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Volkswagen Nutzfahrzeuge

Latvijā janvārī-jūnijā bijis lielāks jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācijas pieaugums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina trešdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem pirmajā pusgadā mūsu valstī reģistrēti 2067 jauni komerciālie transportlīdzekļi, kas bija par 7,1% vairāk nekā šajā laika posmā pērn.

ES vidēji janvārī-jūnijā jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija gada izteiksmē pieaugusi par 5,8%.

No 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, lielākais jauno komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas pieaugums janvārī-jūnija bijis Luksemburgā (+17,7%), Lietuvā (+16,1%), Ungārijā (+16%), Grieķijā (+15,9%), Vācijā (+13,9%), Slovēnijā (+11,3%) un Čehijā (+11,2%).

Jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācijas kritums janvārī-jūnijā gada izteiksmē reģistrēts septiņās valstīs: Somijā (-3%), Slovākijā (-3,2%), Bulgārijā (-3,6%), Īrijā (-5,7%), Igaunijā (-7%), Islandē (-30,3%) un Zviedrijā (-36,9%).

Jūnijā vien Latvijā reģistrēti 396 jauni komerciālie transportlīdzekļi jeb par 6,2% vairāk nekā 2018.gada sestajā mēnesī, Lietuvā - 1157 transportlīdzekļi jeb par 5,4% vairāk nekā pirms gada, bet Igaunijā - 596 transportlīdzekļi jeb par 6,3% mazāk nekā pirms gada.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu