Libānā tiesā Igaunijas velotūristu nolaupītājus

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Libānā otrdien atsākusies prāva, kurā tiek tiesāta noziedznieku banda, kas 2011.gadā nolūkā iegūt izpirkuma maksu nolaupīja septiņus velotūristus no Igaunijas, ziņo Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR, atsaucoties uz Libānas laikrakstu "Daily Star".

Lietā, kuru izskata kara tiesa, apsūdzēti 26 libānieši, viens palestīnietis un viens sīrietis. Viņi apsūdzēti ne tikai cilvēku nolaupīšanā, bet arī bruņota noziedzīga grupējuma izveidošanā, pretvalstiskā darbībā, teroraktu organizēšanā un citos noziegumos.

Otrdienas sēdē tiesa uzklausīja vairāku aizdomās turamo liecības, kas sniedza skaidrību par Igaunijas velotūristu nolaupīšanas organizatoru un vairākiem nolaupīšanas īstenotājiem. Tika arī nosauktas lielas naudas summas, kuras viņi saņēma par dalību noziegumā un kuras bija iecerēts iegūt, ja izdotos saņemt izpirkumu, raksta "Daily Star".

Nākamā tiesas sēde paredzēta 20.augustā.

Tiesa šo lietu sāka izskatīt pirms astoņiem gadiem, kad lielākā daļa aizdomās turamo vēl nebija aizturēti.

Septiņi Igaunijas velotūristi tika nolaupīti 2011.gada 23.martā pie Zehlas pilsētas, kad viņi bija iebraukuši Libānā no Sīrijas. Igaunijas pilsoņi tika atbrīvoti pēc 111 dienām vairāku valstu īstenotā operācijā. Tā tika rīkota, sadarbojoties Libānai, Francijai, Jordānijai, Saūda Arābijai un Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Velosipēdistu atbrīvošanas apstākļi vēl joprojām precīzi nav zināmi. Pēc viņu atbrīvošanas tika izteikti pieņēmumi, ka par Igaunijas pilsoņiem tika samaksāts izpirkums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu