Neoficiāla informācija: Džonsons par padomnieku izvēlējies "Brexit" polittehnologu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
 Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Jaunais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons par savu padomnieku izvēlējies "Brexit" kampaņas vadītāju Dominiku Kamingsu, trešdien pavēstījis kāds Džonsonam tuvu stāvošs avots.

Oficiālās kampaņas "Balso par aiziešanu!" publiskā seja bija Džonsons, taču par svarīgāko veikumu kampaņas aizkulisēs, kas noveda pie britu balsojuma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), atzinību izpelnījies tieši Kamingss.

Šogad televīzijas ekrānos parādījās filma "Brexit: The Uncivil War" (""Brexit" - karš bez noteikumiem"), kurā Kamingsu tēloja pazīstamais britu aktieris Benedikts Kamberbačs.

Plašākai sabiedrībai mazpazīstamais Kamingss uzstāja uz kampaņu sociālajos medijos, atsakoties no tradicionālajām vēlēšanu tehnoloģijām.

Kopš referenduma "Brexit" kampaņas taktika tikusi pakļauta asai kritikai, apsūdzot to maldinošu lozungu un personisko datu izmantošanā, lai vēlētājus pakļautu individualizētai reklāmai.

Pagājušā gada jūlijā Vēlēšanu komisija par kampaņas finansēšanas noteikumu pārkāpšanu uzlika "Balso par aiziešanu!" sodanaudu.

Izmeklēšanā tika konstatēts, ka "Balso par aiziešanu!" nav deklarējusi 675 000 mārciņu (747 000 eiro), kas caur kādu citu kampaņas organizāciju samaksāti Kanādas uzņēmumam "Aggregate IQ".

Kopš referenduma Kamingss kļuvis par ietekmīgu līdzšinējās valdības breksita stratēģijas kritiķi, un konservatīvi orientētajā žurnālā "The Spectator" regulāri parādās viņa komentāri.

2017.gadā viņš norādīja, ka iesākt divus gadus ilgušās izstāšanās sarunas ar ES bez detalizēta plāna ir "vēsturiska, nepiedodama kļūda".

Vienlaikus Kamingss ir ļoti kritiski noskaņots pret vairākiem ietekmīgākajiem "Brexit" atbalstītājiem, kas varētu kļūt par Džonsona kabineta locekļiem.

Gada sākumā viņš tika sodīts par necieņas izrādīšanu parlamentam, jo neieradās liecināt parlamentārajā komisijā, kas izmeklēja viltus ziņu izplatīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu