Ventspilī pēc ģimenes konflikta policija pieņēmusi lēmumu par nošķiršanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien Ventspilī pēc ģimenes konflikta policija pieņēmusi lēmumu par nošķiršanu, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vakar VP saņemta informācija par to, ka Ventspilī kādā daudzdzīvokļu nama dzīvoklī notiek ģimenes konflikts. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka vīram un sievai kopīgas alkohola lietošanas laikā ir izcēlies konflikts, kā rezultātā vīrietis sievu ir pagrūdis un viņa ir guvusi miesas bojājumus. Tāpat abām personām ir konstatēts alkohola apreibums - vairāk nekā divas promiles alkohola.

Likumsargi uz šo adresi izsaukumu ir saņēmuši trīs reizes, no kurām divos gadījumos cietusī ir vēlējusies pieņemt policijas lēmumu par nošķiršanu, tostarp arī pēc vakardienas izsaukuma saņemšanas, sacīja Šeršņova.

VP vērš uzmanību uz to, ka nereti cietusī persona apžēlojas par varmāku un nevēlas izmantot savas tiesības uz aizsardzību vai piemērot lēmumu par nošķiršanu, noticot, ka tas vairs neatkārtosies. Diemžēl praksē bieži redzams, ka pēc laika varmāka atkal turpina ietekmēt upuri gan morāli, gan fiziski. Ja pastāv reāli draudi personas brīvībai, veselībai vai dzīvībai, noteikti ir jāizsauc VP vai pašvaldības policija. Nevajag gaidīt, kad notiks atkārtots vardarbības akts, uzsvēra Šeršņova.

Policija uz vietas var pieņemt lēmumu par nošķiršanu, savukārt tiesa - nolēmumu par pagaidu aizsardzību. VP atgādina, ka policija lēmumu par nošķiršanu var piemērot uz laiku līdz astoņām dienām. Tas nozīmē, ka likumsargi notikuma vietā ar cietušo, pāridarītājam klātesot, aizpilda pieteikumu policijas lēmuma par nošķiršanu pieņemšanai, kurā var izvēlēties, kādus aizliegumus policijas lēmumā noteikt varmākam.

Šogad laikā līdz 23.jūlijam ieskaitot Ventspils pilsētā un novadā reģistrēts 461 konflikts, tajā skaitā 202 ģimenes konflikti. Ģimenes konfliktu laikā 32 gadījumos konflikta dalībniekam tīši nodarīti miesas bojājumi, savukārt desmit gadījumos cietušais ir lūdzis pieņemt policijas lēmumu par nošķiršanu, kas arī ticis izdarīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu