Millers: Ziņojums Trampu pilnībā neattaisno (6)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Roberts Millers
Roberts Millers Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais īpašais prokurors Roberts Millers trešdien, atbildot uz ASV Pārstāvju palātas locekļu jautājumiem, paziņojis, ka viņa ziņojums nav pilnībā attaisnojis prezidentu Donaldu Trampu.

"Prezidents nav attaisnots darbībās, ko viņš varētu būt veicis," sākoties sen gaidītajai viņa noklaušināšanai Pārstāvju palātas Tieslietu komitejā, atzina Millers.

Viņš norādīja, ka Tramps atteicies liecināt viņa veiktās izmeklēšanas laikā, un piebilda, ka Tieslietu ministrijas vadlīnijas liedz apsūdzēt amatā esošu prezidentu.

Uz komitejas priekšsēdētāja Džerija Nādlera tiešu jautājumu, vai 448 lapaspuses garajā ziņojumā Tramps ticis attaisnots, bijušais FIB direktors atbildēja: "Nē."

Millers arī norādīja, ka prezidents daudzkārt rīkojies tā, ka to varētu kvalificēt kā nepieņemamu ietekmi uz izmeklēšanu, kuras mērķis bija noskaidrot, vai Krievija ir iejaukusies 2016.gada vēlēšanās.

Savukārt uz jautājumu, vai Tramps var tikt saukts pie atbildības par šķēršļu likšanu tiesvedībai, pēc viņa pilnvaru termiņa beigām, Millers atbildēja apstiprinoši.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu