Elksniņš lūdz pārbaudīt Valsts drošības dienesta Daugavpils nodaļas priekšnieka Dambīša darbības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) saistībā ar publiski izteiktām aizdomām par nelegālā alkohola tirdzniecības vietu piesegšanu lūdzis Saeimas Nacionālās drošības komisiju un Nacionālās drošības padomi veikt Valsts drošības dienesta (VDD) Daugavpils nodaļas priekšnieka Valda Dambīša darbības pārbaudi.

Domēs priekšsēdētājs reaģējis uz laikraksta "Latvijas Avīze" ziņoto, ka Dambītis un viņa ģimenes locekļi kļuvuši par viesnīcas "Dvinska" Stacijas ielā 65/67 īpašniekiem, un uz specdienesta darbinieka vārda reģistrētie dzīvokļi atklājot kopīgu viesnīcu biznesu ar personām, kas esot nonākušas tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā par "točku" organizēšanu Daugavpilī un kontrabandu.

Elksniņš pauda, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem, kas dots pilsētas Pašvaldības policijai, pēdējos gados ir bijusi tieši cīņa ar nelegālā alkohola, cigarešu un smēķējamo maisījumu iegādes vietām. Par nelegālo preču apriti 2017.gadā policijas darbinieki noformējuši 30 protokolus, 2018.gadā - 297, bet šogad - 157 administratīvos protokolus.

"Par katru gadījumu tiek ziņots Valsts policijai, jo mūsu dienesta iespējas veikt izmeklēšanas darbības ir ierobežotas. VVD darbinieku saikne ar šo nodarbi nevienam nav noslēpums. Es par to runāju jau 2016.gadā, kad slēdza "točku" Kauņas ielā," apgalvoja Daugavpils mērs.

Tāpēc viņš pieprasījis atbildīgos dienestus, tai skaitā Nacionālās drošības komisiju un Nacionālās drošības padomi, pārbaudīt "visus apstākļus".

Savukārt VVD aģentūrai LETA pauda, ka dienests nesniedz komentārus par konkrētām amatpersonām. "Vienlaikus varam apliecināt, ka, saņemot informāciju par VDD amatpersonu iespējamiem pārkāpumiem, vienmēr tiek veikta šīs informācijas pārbaude un, balstoties uz pārbaudes rezultātiem, tiek lemts par turpmāko rīcību," apgalvoja dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu