Ostapenko ar pārinieci Jūrmalā dubultspēļu pirmajā mačā pieveic Marcinkēvičas duetu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un viņas pāriniece Gaļina Voskobojeva no Kazahstānas trešdien Jūrmalas "International" raudzes turnīrā jeb "Baltic Open" dubultspēļu pirmajā mačā izcīnīja uzvaru, iekļūstot sacensību otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Turnīra pirmais pāris Ostapenko (WTA 31.) un Voskobojeva (WTA 41.) ar 5-7, 6-0, 10:8 guva panākumu pār Diānu Marcinkēviču (WTA 247.) un Vivianu Heiseni (WTA 224.) no Vācijas.

Mača pirmie trīs seti noritēja bez lieliem pārsteigumiem, tomēr nākamajā Marcinkēviča ar pārinieci jau tika pie pirmā breikpunkta, kuru gan neizdevās realizēt, rezultātam kļūstot 2-2. Savukārt sestajā geimā pārāks izrādījās Latvijas/Vācijas pāris, kas spēja lauzt pretinieču servi, bet jau nākamajā izspēlē visai ātri tika panākts 5-2. Astotajā geimā Ostapenko pāris pārliecinoši guva uzvaru, bet jau nākamajā izdevās lauzt pretinieču servi, panākot 4-5. Latvijas/Kazahstānas pāris sākotnēji bija iedzinējos, bet drīz vien panāca neizšķirtu 40:40, pēc kura ar divām servēm jau palika viena punkta attālumā no neizšķirta setos.

Nākamajā geimā to arī izdevās panākt, bet vēl vienu vēlāk Marcinkēvičas pāris nosargāja savu servi, gūstot virsroku ar 6-5. Nākamais geims izrādījās izšķirošais, kurā Ostapenko pāris atkal pieļāvām kļūdas, īpaši svarīgākajos punktos, tādējādi nācās kapitulēt ar 5-7.

Otro setu Ostapenko ar pārinieci uzsāka krietni aktīvāk, jo jau pirmajā geimā viņas pretiniecēm neļāva gūt nevienu punktu, laužot Marcinkēvičas un vācietes servi. Turpinājumā Latvijas/Kazahstānas pāris nosargāja savu servi, bet jau trešajā geimā, sīvā cīņā vēlreiz tika lauzta serve, panākot jau drošo 3-0. Ceturtā geima izšķirošajā punktā abi pāri bumbiņu atsita ar augstu trajektoriju, bet pēc ilgākas izspēles Voskobojeva, spēlējot tuvu pie tīkla, ar spēcīgu raidījumu panāca 4-0. Mača turpinājumā Ostapenko duets turpināja dominēt, izcīnot drošu uzvaru ar 6-0.

Līdz ar panākto neizšķirtu setos 1-1 tenisistes uzvarētāju noskaidroja supertaibreikā, kur pēc 14 izspēlētiem punktiem bija neizšķirts 7:7, bet turpinājumā veiksmīgāks bija Ostapenko duets, gūstot uzvaru ar 10:8. Līdz ar to abas tenisistes sacensības turpinās otrajā kārtā, kur būs jāspēkojas ar Krievijas pāri Anastasiju Potapovu (WTA 77.) no Janu Sizikovu (WTA 96.).

Par iekļūšanu sacensību otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Latvijas/Kazahstānas duets nopelnīja 60 WTA ranga punktus.

Latvietes pāriniece no Kazahstānas ir dubultspēļu lietpratēja, jo viņa šogad piecas reizes sasniegusi turnīru pusfinālus, bet vēl reizi piedalījās arī fināla mačā, ciešot zaudējumu. Tikmēr Ostapenko labākais sniegums dubultspēlēs bija Vimbldonā, kur jauktajā pārī kopā ar Zviedrijas tenisistu Robertu Lindstedu piedzīvots zaudējums finālā.

Tikmēr Marcinkēviča ar Heiseni šosezon lielāko daļu turnīru aizvadījušas Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres turnīros, kuros Vācijas tenisiste dubultspēlēs izcīnījusi trīs titulus, tikmēr latviete vienreiz piedalījās finālā, kurā piedzīvoja zaudējumu.

Iepriekš sacensību vienspēļu turnīrā Ostapenko pirmajā kārtā ar 2-6, 1-6 piedzīvoja zaudējumu amerikānietei Bernardai Perai (WTA 74.).

Savukārt iepriekš dubultspēļu turnīrā pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas jaunā tenisiste Kamilla Bartone un viņa pāriniece no Krievijas Ksenija Aļešina. Pāris pamatsacensībās startēja ar organizatoru speciālo ielūgumu jeb "wild card" un pirmajā mačā ar 2-6, 1-6 piekāpās Ninai Stojanovičai no Horvātijas un Šāronai Fišmanei no Kanādas.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnīsies par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu