Juhansone pārejas laikā pildīs EK ģenerālsekretāres amata pienākumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

No 1.augusta pašreizējā Eiropas Komisijas (EK) ģenerālsekretāra vietniece, bijusī Latvijas diplomāte Ilze Juhansone sāks pildīt EK ģenerālsekretāres amata pienākumus, informēja Eiropas Komisijā.

Juhansone kopā ar diviem vietniekiem - Paskālu Leardini un Selīnu Gaueri - vadīs ģenerālsekretariāta darbu un nodrošinās darbu nepārtrauktību un vienmērīgu pāreju no Žana Kloda Junkera Komisijas beigām līdz Urzulas fon der Leienas Komisijas darba uzsākšanai.

Gandarījumu par EK kolēģijas lēmumu savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" paudis EK prezidenta vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis. "Juhansoni pazīstu jau daudzus gadus un varu ar pārliecību teikt, ka šī augstā ierēdņa amata pienākumi uzticēti vienam no spēcīgākajiem un pieredzējušākajiem Latvijas pārstāvjiem ES," rakstīja Dombrovskis.

Arī Dombrovskis atzīmēja, ka Juhansone ģenerālsekretāres amata pienākumus pildīs līdz laikam, kad darbu sāks jaunā Eiropas Komisija.

"Šis laiks līdz novembrim iezīmē pietiekami lielus izaicinājumus ES. Starp būtiskākajiem jautājumiem gribu minēt to, ka sekmīgi jānovada pārejas periods starp esošo un jauno EK sastāvu, tai skaitā sekmīgi noslēdzot esošā EK sastāva likumdošanas priekšlikumu pieņemšanu, kā arī – sagatavošanos Lielbritānijas izstāšanai no ES. Ilze ir laba vadītāja un šeit viņai ir laba komanda, kā arī daudz atbalstītāju Latvijā," raksta Dombrovskis.

Kā ziņots, 2015.gadā toreizējā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā (ES) tika iecelta Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra vietnieka amatā.

Ārlietu ministrijā Juhansone strādāja kopš 2008.gada un bijusi valsts sekretāra vietniece, kā arī ES direkcijas vadītāja. Vēstnieces amatā Pastāvīgajā pārstāvniecībā ES viņa tika iecelta 2011.gadā.

Pirms darba ārlietu dienestā viņa ieņēma augstus amatus Iekšlietu un Tieslietu ministrijā.

2014. gadā Juhansonei piešķirts trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis. Vēstniece vadīja Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības darbu Briselē Latvijas pirmās prezidentūras laikā ES Padomē.

Juhansone beigusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti, iegūstot latviešu valodas un literatūras pasniedzējas diplomu, kā arī jurista kvalifikāciju Juridiskajā fakultātē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu