Levits un Bordāns norāda uz likumu pilnveidošanas nepieciešamību ilgstošo tiesvedību mazināšanai (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Jādomā par procesuālo likumu pilnveidošanu, kas ļautu mazināt ilgstošos tiesvedības procesus, kā arī nepieciešams strādāt pie pirmstiesas izmeklēšanas sistēmas pilnveidošanas, šādi secinājumi iezīmējās Valsts prezidenta Egila Levita un tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) tikšanās laikā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, pārrunājot faktu, ka, piemēram, sarežģītajās lietās tiesvedības tomēr ir garākas, Levits un Bordāns pauda uzskatu, ka tie ir izņēmumi, bet tomēr atstāj negatīvu ietekmi uz tiesu sistēmas novērtējumu gan no sabiedrības puses, gan arī ietekmē uzņēmējdarbības un tautsaimniecības vidi kopumā.

Abas amatpersonas pārrunāja arī citus aktuālus tieslietu sistēmas jautājumus. Valsts prezidents uzsvēra vairākas būtiskas lietas, kas jāturpina tieslietu sistēmā stiprināt un pie kā pašlaik jau strādā Tieslietu ministrija, un tie ir: tiesvedības efektivitāte un kvalitāte, tiesu neatkarības nodrošināšana, tiesu pieejamība un tiesu kapacitāte.

Valsts prezidents pozitīvi novērtēja iesāktās reformas un uzsvēra, ka arī turpmāk būtu jāveicina kopīgs dialogs ar tiesu varu un līdzatbildīgajām institūcijām, lai iecerētās reformas nestu rezultātu. Levits izteica atzinīgu novērtējumu tieslietu ministra iniciatīvām, un atzīmēja, ka piedāvātajam risinājumam tiesu efektivitātes un kvalitātes uzlabošanā jābūt kompleksam.

Tikšanās reizē tika pārrunāti valsts drošības iestāžu organizatoriskie darba jautājumi. Ministrs informēja Valsts prezidentu par jaunā cietuma celtniecību, kā arī iespējamām izmaiņām jaunās kadastrālās vērtēšanas metodikā un nekustamā īpašuma nodokļa jomā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu