Ziemeļkoreja izšāvusi divas īsa darbības rādiusa raķetes (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja ceturtdien izšāva jūrā divas īsa darbības rādiusa raķetes, paziņoja Dienvidkorejas bruņoto spēku ģenerālštābs.

Tas notika pēc Phenjanas brīdinājumiem par ASV un Dienvidkorejas kopīgajiem militārajiem manevriem, kas paredzēti augustā.

Ziemeļkoreja bija brīdinājusi, ka šīs militārās mācības var ietekmēt denuklearizācijas sarunu plānoto atjaunošanu starp Vašingtonu un Phenjanu.

Ziemeļkoreja izšāva abas raķetes neilgi pēc rītausmas, un tās nolidoja apmēram 340 kilometrus līdz iekrišanai Japāņu jūrā, kas Korejas pussalā tiek dēvēta par Austrumu jūru.

"Nav skaidrs, vai [Ziemeļkorejas līderis] Kims Čenuns vēroja šo raķešu palaišanu uz vietas," sacīja Dienvidkorejas ģenerālštāba amatpersona.

Dienvidkoreja un ASV kopīgi veic šo ieroču analīzi, teica šī amatpersona.

Japāna paziņoja, ka šīs raķetes nesasniedza tās ūdeņus, bet Japānas aizsardzības ministrs nosauca Phenjanas rīcību par "ārkārtīgi nožēlojamu".

"Mēs līdz šim esam apstiprinājuši, ka tās nesasniedza mūsu valsts teritoriju vai ekskluzīvo ekonomisko zonu," reportieriem sacīja Japānas aizsardzības ministrs Takesi Ivaja.

Ziemeļkoreja iepriekš bija izšāvusi īsa darbības rādiusa raķetes 9.maijā. ASV prezidents Donalds Tramps tās toreiz nosauca par "ļoti standartizētu lietu", kas nav ietekmējusi viņa attiecības ar Kimu Čenunu.

Kims un Tramps vienojās atsākt dialogu, 30.jūnijā tiekoties improvizētā sanāksmē demilitarizētajā zonā starp abām Korejas valstīm.

Pēc šīs tikšanās ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņoja, ka darba līmeņa sarunas varētu sākties jūlija vidū.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu