Nākamnedēļ RS valde jaunajai padomei varētu prezentēt pētījumu par strukturālajām izmaiņām uzņēmumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Normunds Narvaišs
Normunds Narvaišs Foto: Lita Krone / LETA

Nākamnedēļ pašreizējā Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valde jaunievēlētajai uzņēmuma padomei varētu prezentēt pētījuma rezultātus par būtiskām strukturālām izmaiņām uzņēmumā, kas palīdzētu "Rīgas satiksme" darbības sakārtošanai, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja "Rīgas satiksmes" padomes priekšsēdētājs Normunds Narvaišs.

Narvaišs atgādināja, ka padome savu darbu sākusi tikai pirms nedēļas, tad notikusi pirmā padomes sēde, kad ievēlēts padomes priekšsēdētājs un situācijas apzināšanai uzņēmumā saņemts milzīgs apjoms dokumentu, ar kuriem padomei ir jāiepazīstas.

Taču jau nākamnedēļ padome no pašreizējās uzņēmuma valdes saņems iepriekš pasūtītu pētījumu, kura secinājumi ļautu izvērtēt un tad dzīvē ieviest nepieciešamās izmaiņas uzņēmuma struktūrā, lai sakārtotu tā darbību un padarītu to caurspīdīgu visos līmeņos, tādējādi uz priekšdienām, izslēdzot jebkādas spekulācijas, ka "Rīgas satiksmē" tiktu pieņemti pretlikumīgi lēmumi.

"Šobrīd darbs uzņēmumā rit savu gaitu, sabiedriskais transports kursē, bet ir jāpaveic pietiekami daudz darbu, kas uzlabotu un atgūtu uzņēmuma reputāciju," piebilda Narvaišs.

Piemēram, šodien notiks kārtējā uzņēmuma padomes sēde, kuras laikā tiks izskatīts jautājums par "Rīgas satiksmes" jaunās valdes konkursa rīkošanu, jo uzņēmumā pašlaik strādā pagaidu valde.

Jau ziņots, ka par "Rīgas satiksme" padomes priekšsēdētāju 19.jūlijā tika iecelts Narvaišs.

Jaunā "Rīgas satiksmes" padome - Ainārs Ozols, Andrejs Pančenko un Narvaišs - sanāca uz pirmo sēdi, kuras laikā par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Narvaišs, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku Ozols. Tāpat pirmajā sēdē tika runāts par uzņēmuma aktualitātēm un prioritāri veicamajiem darbiem.

"Ņemot vērtā to, ka neviens no jaunās padomes locekļiem iepriekš nav darbojies "Rīgas satiksmē" tad šobrīd galvenā prioritāte ir iepazīties ar kopējo situāciju uzņēmumā, lai varētu izveidot ilgtspējīgu pārvaldības modeli un atlasīt profesionālu uzņēmuma valdi," skaidroja uzņēmumā.

TVNET jau vēstīja, iepriekš "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks uzņēmuma padomē iecēla Ozolu, Pančenko un Narvaišu. Vieta darbam padomē ir rezervēta arī pašreizējam "Rīgas satiksmes" valdes loceklim Jurim Švanderam, taču to viņš ieņems tikai pēc atkāpšanās no valdes locekļa amata.

Padomes pienākumi būs apstiprināt "Rīgas satiksmes" vidēja termiņa darbības stratēģiju un kārtējā gada budžetu, pastāvīgas valdes izraudzīšana - konkursa process, prasību noteikšana kandidātiem, kā arī pastāvīgi uzraudzīt, lai "Rīgas satiksmes" lietas tiktu kārtotas saskaņā ar normatīvo aktu, statūtu un dalībnieku sapulces lēmumu prasībām.

Tāpat padomei tiks uzticēts pārstāvēt "Rīgas satiksmi" tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, izskatīt kapitālsabiedrības gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, apstiprināt darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu, kā arī veikt citus pienākumus.

Izveidot padomi "Rīgas satiksmē" rosināja neatkarīgā auditorkompānija "Ernst&Young" pēc tam, kad bija veikusi auditu par situāciju uzņēmumā. Audits tika veikts pēc pērnā gada izskaņā ierosinātā kriminālprocesa uzņēmumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu