Par kukuļņemšanu un centieniem pār robežu nelikumīgi pārvest cilvēkus apcietināta robežsardzes amatpersona (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas saistīts ar kukuļņemšanu un vairāk nekā piecu personu nelikumīgas pārvietošanas pāri valsts robežai mēģinājumu organizētā grupā aizturēta Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes amatpersona.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē, amatpersonu 22.jūlijā aizturēja Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas sadarbībā ar Aviācijas pārvaldes amatpersonām. Par minēto faktu sākts kriminālprocess, amatpersona atzīta par aizdomās turēto un viņai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts robežsardzē skaidroja, ka tā turpina pilnveidot iekšējās kontroles mehānismus attiecībā uz Valsts robežsardzes amatpersonu izdarītiem koruptīviem noziedzīgiem nodarījumiem. Konkrētajā gadījumā, kontrolējot amatpersonas rīcību un sekmīgi realizējot noziedzīgo darbību apkarošanas pasākumu kompleksu, Valsts robežsardze amatpersonas turpmāku noziedzīgu rīcību, kas saistīta ar valsts robežas drošības apdraudējumu, pārtraukusi jau noziedzīgo darbību pirmsākumā.

Iekšlietu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) atzinīgi novērtē Valsts robežsardzes iekšējās kontroles darbu un norāda, ka negodprātīgiem darbiniekiem robežsardzē un citās iekšlietu struktūrās nebūs vietas un šāda rīcība netiks uztverta kā uzvedības norma.

Ministrs ir gandarīts, ka pēdējā laikā Valsts robežsardze ir uzlabojusi iekšējās kontroles darbu, kas rezultējies ar konkrētu darbinieku aizturēšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu