Publicēts video no lidmašīnas pilota kabīnes brīdi pirms avārijas lagūnā Mikronēzijā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Šonedēļ publicēts nervus kutinošs video - mirkļi pirms avārijas Mikronēzijā. Avārijā gāja bojā viens pasažieris, kurš nebija piesprādzējies, bet pārējie izdzīvoja. Video publiskojuši izmeklētāji, kuri cenšas noskaidrot, kāpēc lidaparātam radās problēmas.

Ar telefonu uzņemtajā video redzams, kā piloti cenšas nolaisties, kamēr lidmašīnas brīdinājuma sistēma ziņo, ka viņi atrodas pārāk tuvu zemei.

"Mēs esam pārāk zemu!" izsaucies viens pilots. Mirkli vēlāk video pārtrūkst.

"Boeing 737" lidmašīna, kas piederēja Papua-Jaungvinejas nacionālajai lidsabiedrībai, bija ceļā uz Čūkas lidostu Mikronēzijā. Sliktās redzamības dēļ piloti bija spiesti paļauties uz lidmašīnas mērinstrumentiem un piezemējās ūdenī nepilnu puskilometru no skrejceļa.

Papua-Jaungvinejas nacionālās aviosabiedrības "Air Niugini" lidmašīna avarēja pagājušā gada septembrī, un katastrofā gāja bojā viens cilvēks.

Tika izglābti 34 pasažieri un 12 apkalpes locekļi. Mirušo pasažieri izdevās atrast pēc trim dienām, un izmeklēšanā konstatēts, ka viņš nebija piesprādzējies un gājis bojā no galvas traumas.

Lidmašīnas avārijas izmeklētāju publiskotajā ziņojumā sacīts, ka piloti neesot ņēmuši vērā brīdinājumus, ka atrodas pārāk tuvu zemei. Pilotu vārdi netiek atklāti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu