Ziemeļkoreja izmēģinājusi jauna tipa raķeti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja ceturtdien izmēģinājusi jauna tipa raķeti, kas aizlidojusi 690 kilometrus tālu, atklāja kāda amatpersona Seulā.

Dienvidkorejas bruņoto spēku ģenerālštābs iepriekš ziņoja, ka Ziemeļkoreja izšāvusi jūrā divas tuva darbības rādiusa raķetes, bet vēlāk pavēstīja, ka viena no raķetēm aizlidojusi 690 kilometrus tālu.

Seula pieļauj, ka tā ir jauna tipa raķete, kādu Ziemeļkoreja līdz šim nav izmēģinājusi.

Šī ir pirmā reize, kad Ziemeļkoreja izmēģinājusi raķetes, kopš tās līderis Kims Čenuns tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu pagājušajā mēnesī Korejas demilitarizētajā zonā.

Abi līderi vienojās izveidot delegācijas, lai atsāktu strupceļā nonākušās kodolsarunas. ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo sacīja, ka sarunas varētu sākties jūlija vidū, taču pagājušajā nedēļā Ziemeļkoreja paziņoja, ka gaidāmās ASV un Dienvidkorejas militārās mācības apdraud sarunas.

Eksperti uzskata, ka Ziemeļkoreja tagad veikusi raķešu izmēģinājumus, jo ir neapmierināta ar ASV un Dienvidkorejas militārajām mācībām, kas plānotas augustā.

Iepriekšējā reize, kad Ziemeļkoreja izmēģināja raķeti, bija maijā. Tā bija tuvas darbības rādiusa raķete, un Tramps toreiz noliedza šā izmēģinājuma nozīmīgumu, nodēvējot to par standarta lietu, kas neietekmēs viņa attiecības ar Čenunu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu