"Viss bija asinīs." Igaunijā sievietei pie mājām uzklupis vilks (4)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilks. Ilustratīvs attēls
Vilks. Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Trešdienas rītā Tahkunā, Hījumā salā, sievietei pie mājām uzklupis vilks. Viņai tika apskādēta seja un bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, vēsta portāls "Postimees".

"Viss bija asinīs. Es joprojām esmu šokā," stāsta cietusī Kaje Napira.

Mājsaimniece stāsta, ka agrā trešdienas rīta stundā ap plkst. 3 vai 4 viņas suns esot prasījies ārā. Sieviete viņu izlaida laukā no mājas.

Nedaudz vēlāk viņa dzirdēja, ka suns iegaudojas. Saimniece stāsta, ka pēc suņa balss uzreiz esot nojautusi, ka kaut kas nav lāgā. Viņa izgāja laukā, lai ielaistu suni atpakaļ mājā.

Suns ātri iedrāzās iekšā, bet tam pakaļ skrēja vilks, kas uzklupa sievietei.

"Vilks droši vien gribēja uzbrukt sunim, bet ceļā pagadījos es, un viņš lēca man sejā," stāsta Napira. 

Sieviete guvusi nopietnus savainojumus acu rajonā, tostarp apmēram 5,5 centimetrus garu brūci. Ceturtdien viņu izrakstīja no slimnīcas.

Suns nav cietis, bet tagad baidās iziet uz ielas.

Napira norāda, ka pati Takhunā līdz šim nebija sastapusies ar vilkiem, taču bija dzirdējusi citu cilvēku stāstus. "Mednieki runā, ka apkārt staigājot viens vecs vilks, kurš vairs nav spēka gados, bet varot uzklupt mājdzīvniekiem," viņa pastāstīja.

Informācija par notikušo tika nodota Igaunijas Mednieku biedrībai. Mednieki uzskata, ka sievietei uzklupušais dzīvnieks patiešām esot bijis vilks, taču mudināja vietējos iedzīvotājus nesatraukties, jo iemesla panikai neesot - tas esot bijis vienreizējs gadījums.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu