Aptauja: Jūnijā iedzīvotāju noskaņojums sasniedzis augstāko rādītāju novērojumu vēsturē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Jūnijā ir uzlabojies kopējais iedzīvotāju noskaņojuma indekss, sasniedzot augstāko rādītāju novērojumu vēsturē, liecina pētījumu aģentūras SKDS veidotā "Latvijas barometra" dati.

Jaunākie "Latvijas barometra" dati liecina, ka jūnijā iedzīvotāju noskaņojums ir uzlabojies par četriem punktiem, pakāpjoties no atzīmes -13 līdz atzīmei -9. Pagājušajā mēnesī fiksētais rezultāts ir augstākais novērojumu vēsturē. Zemākais indekss reģistrēts 2008.gada nogalē, kad tas noslīdēja līdz atzīmei -58.

Šajā laikā ir paaugstinājušies gandrīz visu barometrā analizēto aspektu vērtējumi, izņemot kopējās situācijas attīstības virziena vērtējumu un valdības darba vērtējumu, kuri mēneša laikā ir kļuvuši kritiskāki.

2019.gada jūnijā 35% respondentu uzskatīja, ka situācija valstī attīstās pareizā virzienā (maijā - 36%), bet 46% - ka tā attīstās nepareizi (maijā - 47%). Kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss ir nedaudz samazinājies (no -11 līdz -12).

Vērtējot pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli, pozitīvi noskaņoti bija 9%, bet negatīvi - 41%. Indekss mēneša laikā ir pakāpies no -21 līdz -19. Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu vērtējuma indekss jūnijā, salīdzinot ar maiju, ir ievērojami uzlabojies, no atzīmes -14 pakāpjoties līdz -5. Uzlabojies arī Latvijas ekonomikas stāvokļa attīstības prognozes indekss.

Lūgti novērtēt ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli, pozitīvu vērtējumu sniedza 20%, bet kritisku - 23% respondentu. Indekss jūnijā, salīdzinot ar maiju, ir uzlabojies par četriem punktiem (no -7 līdz -3), kas ir labākais vērtējums "Latvijas barometra" pētījumu vēsturē.

Domājot par ģimenes finansiālo stāvokli pēc gada, 23% uzskatīja, ka tas būs uzlabojies, bet 9% - ka pasliktinājies. Indekss jūnijā ir pakāpies no +4 līdz +8. Tāpat ievērojami mēneša laikā ir uzlabojies darba izredžu vērtējuma indekss: no -25 līdz -20, kas ir augstākais rādītājs kopš 2008.gada jūlija. Kopumā 15% izredzes Latvijā atrast labu darbu uzskatīja par labām, bet 44% - par sliktām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu