Filipīnās ar auto kontrabandistiem nejoko; tur nelegālās mašīnas sabrauc buldozers

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: https://www.facebook.com/PhilippineSTAR

Filipīnu Muitas pārvaldei ir savdabīgas metodes, kā apkarot nelegālo auto biznesu. 

Jaunākais auto, kas kritis par upuri Filipīnu prezidenta Rodrigo Dutertes pavēlei tikt iznīcinātam, ir Ferrari F360 rodsters, kas valstī nonācis pretlikumīgā ceļā.

Foto: https://www.facebook.com/PhilippineSTAR

Vietējie mediji mašīnas vērtību lēš apmēram 123 tūkstošu eiro apmērā. Tiesa, attēlos, kas publicēti sociālajā tīklā Facebook, redzams, ka gaiši zilais F360 Spider izskatās daļēji izjaukts - bez bamperiem, durvīm un, iespējams, arī citām detaļām.

Foto: https://www.facebook.com/PhilippineSTAR

Jāteic, ka tik nežēlīga apiešanās ar nevainīgām automašīnām Filipīnās ir ierasta prakse. Tā 2018.gadā Muitas pārvalde sarīkoja īstu šovu ar vairākām smagās būvtehnikas vienībām vienā piegājienā iznīcinot 60 valstī nelegāli nogādātus auto aptuveni 5 miljonu eiro vērtībā. Toreiz spēkratu vidū bija tādu zīmolu pārstāvji, kā Lamborghini, Porsche, Mercedes-Benz, kā arī vairāki motocikli. Pirms tam ar līdzīgu metodi varasiestādes atbrīvojās no nelegāli importētiem Lexus, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Jaguar un Chevrolet Corvette Stingray aptuveni miljona vērtībā.

Foto: https://www.facebook.com/PhilippineSTAR

Jau ziņojām, ka, piemēram, 2017.gadā Filipīnu muita konfiscēja nelegāli ievestus automobiļus 2,37 miljardu eiro vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu