Traģiskākā katastrofa Vidusjūrā šogad: nogrimstot laivai, pazuduši 100 migranti (8)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lībijas piekrastē ir pazuduši vairāk nekā 100 migrantu pēc viņu laivas nogrimšanas, un tā var būt traģiskākā katastrofa Vidusjūrā šogad, ceturtdien paziņoja ANO Starptautiskā migrācijas organizācija (IOM).

"Nogrimšana notiika pie Homsas pilsētas" apmēram 100 kilometrus no Tripoles, sacīja IOM preses sekretāre Lībijā Safa Msehli.

Viņa sacīja, ka Lībijas krasta apsardze izglābusi apmēram 145 migrantus, bet izdzīvojušie ziņojuši, ka aptuveni 150 cilvēku ir pazuduši bez vēsts.

"Tika izglābti 134 migranti un atrasts viens līķis, bet 115 citi migranti vēl ir pazuduši," teica Lībijas karaflotes preses sekretārs ģenerālis Ajubs Kasems.

"Koka laiva ar aptuveni 250 cilvēkiem, tai skaitā sievietēm un bērniem, nogrima apmēram piecas jūras jūdzes (deviņus kilometrus) no krasta, saskaņā ar izdzīvojušo migrantu liecību," teikts Kasema paziņojumā.

Labdarības organizācija "Medecins sans Frontieres" ("Ārsti bez robežām", MSF) paziņoja, ka vēl ir pazuduši bez vēsts ap 250 migrantu.

Kasems sacīja, ka lielākā daļa izdzīvojušo migrantu bija no Etiopijas, bet pārējie bija palestīnieši un sudānieši. Krasta apsardze gaida, kad varas iestādes nodrošinās viņu izmitināšanu.

ANO bēgļu aģentūras vadītājs Filipo Grandi tviterī ierakstīja, ka tā ir "šī gada vislielākā Vidusjūras traģēdija".

Pirms dažām nedēļām kādi 68 migranti gāja bojā, kad viņu laiva ceļā uz Itāliju nogrima pie Tunisijas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu