Ko mašīnai spēj nodarīt pārpumpēta riepa? Atbilde šajā video (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Populārajā krievu YouTube kanālā Garage 54 automehāniķi meklē atbildes uz dažādiem jautājumiem un tās bieži vien arī rod.

Tā, piemēram, iepriekš kanālā noskaidrots, vai var iedarbināt auto, kas gadu bijis aprakts, kas notiek, ja spiež gāzes un bremžu pedāli vienlailkus, kā brauc Ņiva ar sešiem riteņiem un, vai Žigulim var uzmontēt 38 collu riteņus.

Šie gan ir tikai daži no daudzajiem Garage 54 eksperimentiem, kuru vidū ir arī vēlme uzzināt, kas notiek, ja mašīnā sprāgst pārpumpēta riepa.

Savā eksperimentā Garage 54 izmantoja 16 collu riepu no UAZ un noskaidroja, kāpēc ir būtiski ievērot ražotāja norādījumus uz riepas sāna par maksimālo pieļaujamo gaisa spiedienu tajā.

Šajā gadījumā gan mehāniķi "nedaudz pārspīlēja", jo riepā spiedienu paaugstināja līdz līmenim, kādu degvielas uzpildes stacijās pieejamās iekārtas nespēj nodrošināt. Kā video nobeigumā skaidro tā vadītājs, teorētiski šai riepai vajadzēja izturēt aptuveni 45 bāru spiedienu, taču tā sprāgusi jau pie aptuveni 20 bāriem. 

Kā tik ātra sprādziena ticamākie iemesli tiek minēts riepas vecums vai kāds bojājums. Lai vai kā, tas un pamatīgi saburzītais žigulis tikai kārtējo reizi atgādina, cik svarīgi ir sekot līdzi mašīnas riepu stāvoklim un ievērot ražotāja norādījumus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu