"Sakopos un uzlīmēju plāksterus." Igauniete stāsta par pārciesto vilka uzbrukumu (2)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Joosep Pank

"Viss notika dažu sekunžu laikā. Atvēru durvis, mans suns iebēga iekšā, bet pēc tam man negaidīti uzklupa cits dzīvnieks," žurnālistiem stāsta igauniete Kaja Napira, kurai trešdien Tahkunas pussalā uzbruka vilks. Notikušais sievieti pamatīgi pārbiedēja, taču viņa neapsverot iespēju pārcelties.

Tiekoties ar žurnālistiem, Napira bija uzlikusi saulesbrilles. Pieres kreisajā pusē pie acs viņai ir liela brūce - apmēram 5,5 centimetrus gara, raksta portāls "Postimees". Viņa neļāva fotografēt seju, bet pie savām mājām, kur notika uzbrukums, pozēja, pagriezusi muguru.

Viņa dzīvo apmēram kilometra attālumā no Baltijas jūras krasta. Viņas māja atrodas meža malā, un tajā viņa dzīvo ar labradora jaukteni Bruno.

"Suns aiz durvīm kauca," notikumus atstāsta Napira. "Viņš izdeva tādas skaņas, kādas agrāk no viņa nebiju dzirdējusi. Kauciens izklausījās kā sauciens pēc palīdzības. Pamodusies uzreiz sapratu, ka kaut kas nav lāgā. Bruno izgāja laukā apmēram pusstundu pirms es gāju gulēt.

Kad atvēru terases durvis, mans suns ātri iešāvās iekšā. Pēc tam tas, kas atradās aiz durvīm, - domāju, ka tas bija vilks, jo nevaru iedomāties, kas vēl varētu uzglūnēt sunim - lēca man sejā. Viņš gribēja uzklupt sunim, bet ceļā gadījos es."

Napira norāda - sāpes bija nepanesamas. ""Ārprātīgi sāpīgi," viņa saka.

Sieviete nespēj pateikt, pēc cik ilga laika agresīvais dzīvnieks aizgāja prom.

"Viss bija asinīs. Es vienkārši sāku visu sakopt. Apskatīju suni. Pat neienāca prātā paskatīties laukā pa logu, kas notiek ārā. Es biju šoka stāvoklī," atzīst cietusī.

Igauniete pati neizsauca ātro palīdzību. "Es neko nedarīju," viņa stāsta. "Tikai sakopos, uzlīmēju plāksterus. Bija sarunāts, ka nākamajā rītā pie manis atbrauks paziņa. Es viņai piezvanīju, un viņa mani aizveda uz neatliekamās palīdzības nodaļu."

Napira atzīst, ka notikušais viņu pārbiedējis. Tuvākajā laikā viņa negrasās doties uz mežu ogās vai sēnēs. "Bet pārcelties neplānoju," norāda sieviete.

Suns necieta, bet uzreiz pēc notikušā baidījās iziet laukā no mājas. Vēlāk gan Bruno kļuva drošāks un bija klāt, kad saimniece runāja ar žurnālistiem.

Informācija par notikušo tika nodota Igaunijas Mednieku biedrībai. Mednieki uzskata, ka sievietei uzklupušais dzīvnieks patiešām esot bijis vilks, taču mudināja vietējos iedzīvotājus nesatraukties, jo iemesla panikai neesot - tas esot bijis vienreizējs gadījums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu