Rumānijas policijas priekšnieks atlaists saistībā ar pusaudzes slepkavību (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie Rumānijas Iekšlietu ministrijas ēkas novietotas sveces un ziedi, pieminot nežēlīgi nogalināto 15 gadus veco meiteni, ko policija nespēja izglābt, neraugoties uz viņas vairākkārtējiem telefona zvaniem
Pie Rumānijas Iekšlietu ministrijas ēkas novietotas sveces un ziedi, pieminot nežēlīgi nogalināto 15 gadus veco meiteni, ko policija nespēja izglābt, neraugoties uz viņas vairākkārtējiem telefona zvaniem Foto: AP/Scanpix

Rumānijas nacionālās policijas priekšnieks Joans Buda piektdien tika atcelts no amata saistībā ar policijas lēno rīcību 15 gadu vecas nolaupītas meitenes meklēšanā, kura tika izvarota un noslepkavota Karakalas pilsētā valsts dienvidos.

Iekšlietu ministrs Nikolae Moga atcēla Budu no amata pēc tam, kad policija tikai pēc 19 stundām atrada šo meiteni, kas trīsreiz bija piezvanījusi uz ārkārtas numuru un pateikusi, ka ir piekauta un izvarota.

To bija izdarījis vīrietis, kas uzņēma meiteni savā mašīnā, kad viņa ar autostopu mēģināja nokļūt Karakalā no kāda tuvējā ciema.

Rumānijas mediji ziņoja, ka meitene pirmoreiz piezvanījusi ceturtdienas rītā neilgi pēc plkst.11. Policija piektdienas naktī plkst.3 beidzot noskaidroja vietu, kur meitene tika turēta gūstā, bet juridisku procedūru dēļ vēl trīs stundas vilcinājās tur ieiet.

Mediji citēja aculiecinieku teikto, ka policisti šajā namīpašumā atrada pārogļotas mirstīgās atliekas, apģērba fragmentus un rotaslietas. Varas iestādes paziņoja, ka ir aizturēts kāds vīrietis.

Rumānijas prezidents Klauss Johanniss pavēstīja, ka šī lieta tiks analizēta nākamnedēļ Nacionālās drošības padomes nākamajā sēdē. Viņš kritizēja policiju par "kļūdām un vilcināšanos" šajā lietā un aicināja piespriest "skarbu sodu" visiem, kas tajā vainojami.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu