Izdevniecības "Dienas mediji" apgrozījums pērn saruka par 5,1%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vīrietis lasa laikrakstu "Diena". Ilustratīvs attēls
Vīrietis lasa laikrakstu "Diena". Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka / LETA

Izdevniecība "Dienas mediji" pagājušajā gadā strādāja ar 2,198 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt izdevniecības zaudējumi pieauga par 1,7 reizes - līdz 515 870 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Izdevniecības "Dienas mediji" finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma vadības aktīvu un mērķtiecīgu darbību rezultātā kompānijai izdevās samazināt pārdošanas izmaksas. Taču, neraugoties uz izmaksu samazināšanas pasākumiem, kompānijai neizdevās novērst apgrozījuma kritumu, kas ir skaidrojams ar lasītāju skaita svārstībām un ietekmē kompānijas apgrozījumu, attiecīgi mazinot reklāmdevēju aktivitātes drukāto mediju segmentā.

Kompānijas vadība arī turpmāk plāno veikt mērķtiecīgas darbības uzņēmuma saimnieciskās darbības optimizācijai, aktīvi strādājot pie efektīvākas resursu izmantošanas.

2019.gadā uzņēmuma vadība plāno turpināt pilnveidot laikrakstu "Diena", kā arī turpināt pievērst īpašu uzmanību specializētajiem pielikumiem, kā arī attīstīt interneta portālu "diena.lv",

Vienlaikus "Dienas mediju" vadība šogad plāno aktīvāk piedalīties publisko iepirkumu konkursos.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā uzņēmums strādāja ar 2,317 miljonu eiro apgrozījumu un 297 222 eiro zaudējumiem.

"Dienas mediji" ir viens no "Dienas" koncerna uzņēmumiem, tas izdod laikrakstu "Diena", laikrakstu KDi un žurnālu "Sestdiena", kā arī uztur interneta portālu "diena.lv". Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Edgars Kots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu