Jonass Čehijas "Grand Prix" kvalifikācijā izcīna devīto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass MXGP posmā
Pauls Jonass MXGP posmā Foto: Juan Pablo Acevedo

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sestdien izcīnīja devīto vietu sezonas 13.posma - Čehijas "Grand Prix" kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē.

Par kvalifikācijas uzvarētāju kļuva francūzis Romēns Fevrs, kurš tuvākos sekotājus apsteidza par četrām ar pusi sekundēm. Tikmēr Jonass no līdera atpalika nedaudz mazāk nekā 27 sekundes.

Jonass pēc pirmā apļa ierindojās vien 15.vietā, tomēr pēc četriem nobrauktiem apļiem izdevās pacelties uz 11.vietu. Sacensību turpinājumā pēc astoņiem apļiem Jonass bija pakāpies uz devīto vietu, bet atlikušajā laikā neizdevās apsteigt priekš braucošos sportistus. Kā ierasts Jonasam aiz muguras cieši brauca viņa komandas biedrs Arminas Jasikonis, kurš latvietim zaudēja nedaudz vairāk nekā divas sekundes, ieņemot desmito pozīciju.

Čehijas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien. Traumas dēļ MXGP klasē aizvien vēl nestartē KTM rūpnīcas komandas līderi Džefrijs Herlingss no Nīderlandes un itālis Antonio Kairoli.

MXGP klasē pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ir Gajsers, kurš iekrājis 538 punktus, bet otrais ar 365 punktiem tagad ir Sīvers, kuram ar 358 punktiem seko Kairoli. Tikmēr Jonass ar 268 punktiem atrodas devītajā pozīcijā.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu