Par bada streika pieteikšanu Jelgavas rotaļu namiņā piespriests naudas sods (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnu rotaļlaukums. Attēls ilustratīvs.
Bērnu rotaļlaukums. Attēls ilustratīvs. Foto: Valts Baumanis/LETA

Zemgales rajona tiesa Jelgavā piemērojusi 50 eiro naudas sodu kādam vīrietim, kurš šī gada maijā pretojies policistiem, kas likuši viņam atstāt rotaļu namiņu bērnu spēļlaukumā Jelgavā un pieteicis tur badastreiku, rakstīts publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Kā liecina spriedums, šī gada 25.maijā ap plkst.8 ticis saņemts izsaukums par to, ka kāds vīrietis ielīdis bērnu spēļu laukuma koka konstrukcijas mājiņā. Notikuma vietā policisti konstatēja, ka vīrietis iemitinājies bērnu spēļu laukuma koka konstrukcijas mājiņā un ir apsedzies ar segu. Blakus atradās vairākas mantas, tostarp soma un spilvens.

Policijas darbinieku prasību pamest spēļu namiņu vīrietis ignorēja un savu atrašanos tajā pamatoja ar to, ka viņš pieteicis bada streiku Jelgavas pilsētai, turklāt viņš nevienam netraucējot, tāpēc mitināšoties šajā mājiņā tik, cik ilgi gribēs.

Lai pārliecinātos par vīrieša veselības stāvokli, uz notikuma vietu tika izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Pēc mediķu ierašanās vīrietis sakārtoja savas mantas un devās uz viņu automašīnu. Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki konstatēja, ka vīrietim nav nepieciešama nekāda veida medicīniskā palīdzība.

Vīrietis pēc tam atteicās pamest spēļu laukumu, tādēļ tika aizturēts un viņam tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu