Sestdien glābēji no ūdenstilpēm izcēluši trīs noslīkušus cilvēkus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī, kad karstais un vasarīgais laiks priecēja visā Latvijas teritorijā, glābēji no ūdentilpēm izcēla trīs noslīkušus cilvēkus, informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Palkavniece stāstīja, jo siltāks un saulaināks laiks, jo arvien vairāk cilvēki izvēlās pavadīt dienu pie ūdens, bet nereti neapdomīgas un pārgalvīgas rīcības rezultātā, kā arī nezināšanas dēļ notiek traģiski negadījumi.

Plkst.15.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Lazdonas pagastu, kur ezerā slīka cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā ar glābšanas dēli pārmeklēja vietu, kur cilvēks bija noslīcis un apmēram 30 metrus no krasta atrada cilvēku, kuru bez dzīvības pazīmēm nogādāja krastā. Ugunsdzēsēji glābēji kopā ar mediķiem veica atdzīvināšanas pasākumus, tomēr nesekmīgi un tika konstatēta cilvēka nāve.

Plkst.18.14 tika saņemts izsaukums uz Lielupes ieteku jūrā Rīgā, kur, kā ziņoja aculiecinieki, cilvēks jau aptuveni trīs minūtes nav redzams virs ūdens. Noslīkušais cilvēks bija nogādāts krastā vēl pirms VUGD ierašanās un mediķi veica atdzīvināšanas pasākumus, bet vēlāk konstatēja cilvēka nāvi.

Savukārt šorīt plkst.5.18 glābēji steidzās uz Ķīpsalu Rīgā, kur kā informēja pieteicējs, cilvēks bija devies peldēties Daugavas upē, bet nebija iznācis krastā. Ugunsdzēsēji glābēji (ūdenslīdēji) pārbaudīja ūdens akvatoriju un apmēram 15 metrus no krasta divu metru dziļumā atrada cilvēku un nogādāja krastā, kur mediķi konstatēja viņa nāvi.

Palkavniece aicināja neaizmirst par savu drošību arī šajā karstajā laikā, kad atpūtieties pie un uz ūdens, tādējādi nerīkojoties pārdroši, nepeldoties alkohola reibumā un būtiskākais ir pieskatīt bērnus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu