Sevastova smagā cīņā uzvar Jūrmalas turnīrā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova.
Anastasija Sevastova. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova svētdien triumfēja Jūrmalas WTA "International" turnīrā, kas bija Latvijā pirmās šāda līmeņa sacensības.

Sevastova finālā ar rezultātu 3-6, 7-5, 6-4 pārspēja Polijas tenisisti Katažinu Kavu.

Sevastova WTA rangā ieņem 11.vietu un šajā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, kamēr Kava ir reitinga 194.pozīcijā un Jūrmalā debitēja WTA turnīra finālā. Iepriekš sportiste pārvarēja sacensību kvalifikāciju.

Latvijas tenisiste par titula izcīnīšanu saņems 280 WTA ranga punktus un nonāks deviņu punktu attālumā no pirmā desmitnieka.

Sevastovas karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus. Bez Jūrmalas trofejas viņas kontā ir arī uzvaras turnīros Bukarestē (2018.), Maljorkā (2017.) un Ešturīlā (2010.).

Spēles pirmajos četros geimos uzvarēja servētājas, bet turpinājumā bija trīs breiki, kuros Kava ieguva vadību. Sevastovai zaudējot savas pēdējās trīs serves, liepājniece pirmajā setā piekāpās ar 3-6.

Arī otrā seta sākumā Sevastova turpināja zaudēt pie savas serves un nonāca iedzinējos ar 0-2. Pēc tam sekoja divi breiki un trīs uzvarēti geimi pēc kārtas, kas mājinieku favorītei ļāva panākt vadību 3-2. Tiesa, Kava atbildēja ar breiku, un rezultāts bija neizšķirts 3-3.

Astotajā geimā Sevastova varēja nonākt bezdibeņa malā, tomēr atspēlēja pretinieces breikbumbu un ar skaistu "eisu" panāca neizšķirtu 4-4. 11.geimā Sevastovas grūtā un nervozā cīņā nobreikoja pretinieci, iegūdama tiesības servēt par uzvaru setā. Savu servi viņa izmantoja droši un panāca izšķirošo setu.

Trešo setu Sevastova iesāka ar breiku un trešajā geimā bija tuvu 3-0 panākšanai, taču neizmantoja breikbumbu. Turpinājumā viņa zaudēja savu servi, kas polietei ļāva panākt neizšķirtu, bet uzreiz ar breiku atgriezās vadībā, turpinājumā pie savas serves panākdama jau 4-2. Nākamajos četros geimos uzvarēja servētājas, Sevastovai pie rezultāta 5-4 iegūstot iespēju servēt par uzvaru mačā. To viņa spraigā cīņā izmantoja un izcīnīja Jūrmalas turnīra titulu.

Abas tenisistes savā starpā tikās pirmo reizi.

Sevastova pirmajā kārtā ar 6-2, 6-1 uzveica Krievijas sportisti Varvaru Fļinku (WTA 128.), otrajā duelī ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-4 pārspēja slovēnieti Dalilu Jakupoviču (WTA 147.), bet trešās kārtas cīņā tika gūta virsroka 7-6 (7:3), 6-2 pār rumānieti Irinu Mariju Baru (WTA 213.). Tikmēr pusfinālā ar 6-4, 6-2 pārspēta Krievijas talantīgā tenisiste Anastasija Potapova.

Kava sacensības sāka no kvalifikācijas, kur pirmajā mačā ar 6-4, 3-6, 7-6 (7:5) pārspēta Kazahstānas sportiste Anna Daņiļina (WTA 373.), bet izšķirošajā mačā par dalību pamatturnīrā ar 6-1, 6-2 uzvarēta Naikta Bainsa no Lielbritānijas (WTA 235.). Iekļūdama pamatsacensībās, Kava pirmajā mačā ar 2-6, 6-4, 6-1 pieveica beļģieti Izalīnu Bonaventuri (WTA 109.), nākamajā kārtā ar 6-3, 6-0 sagrauta Jana Feta no Horvātijas (WTA 316.), bet ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-2 uzveikta Hloja Pakē no Francijas (WTA 156.). Savukārt pusfināla mačā poliete ar 6-2, 6-3 visai ātri tika galā ar amerikānieti Bernardu Peru (WTA 74.).

Karjeras laikā Kava ne reizi nebija spēlējusi WTA turnīru finālos, tāpat sestdien sasniegtais pusfināls bija pirmais viņas karjerā. Iepriekš tenisiste lielākoties spēlējusi Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres posmos, kuros šosezon izdevies izcīnīt vienu vienspēļu titulu, to paveicot aprīļa sākumā W25 raudzes turnīrā. Tāpat tenisiste divreiz spējusi aizkļūt līdz sacensību pusfinālam, bet šosezon 36 spēlēs izcīnītas 25 uzvaras.

Savukārt Sevastova šosezon aizvadījusi 42 mačus, izcīnot 26 uzvaras. Pagājušajā nedēļā viņai Bukarestes "International" raudzes turnīrā neizdevās aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Latvijas sieviešu otrā rakete Aļona Ostapenko vienspēlēs apstājās pirmajā kārtā, bet trešā rakete Diāna Marcinkēviča zaudēja otrajā kārtā. Tikmēr vienspēļu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Kamilla Bartone un Daniela Vismane.

Ostapenko svētdien cieta zaudējumu Jūrmalas WTA "Interational" turnīra dubultspēļu sacensību finālā.

Turnīra pirmais pāris Ostapenko un Gaļina Voskobojeva no Kazahstānas ar rezultātu 6-2, 6-7 (1:7), 6:10 cieta zaudējumu pret Šāronu Fičmani no Kanādas un Ninu Stojanoviču no Serbijas.

Par fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 180 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Ostapenko šosezon sasniegusi piecus dubultspēļu pusfinālus, bet finālā, neskaitot Vimbldonas jauktās dubultspēles, viņa piedalījās pirmo reizi.

Pirmajā kārtā Latvijas un Kazahstānas duets ar 5-7, 6-0, 10:8 guva panākumu pār latvieti Diānu Marcinkēviču un Vivianu Heiseni no Vācijas, ceturtdaļfinālā droši ar 6-4, 6-2 pārspēja Krievijas duetu Anastasiju Potapovu/Janu Sizikovu, bet pusfinālā ar 7-6 (7:1), 6-2 uzveica Irinu Mariju Baru no Rumānijas un slovēnieti Dalilu Jakupoviču.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņēma pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnījās par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja ieguva 280 WTA ranga punktus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu