Pērn darbā iekārtojās gandrīz 4000 reģistrēto bezdarbnieku ar invaliditāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Pagājušajā gadā darbā iekārtojušies 3839 bezdarbnieki ar invaliditāti, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) 2018.gada publiskais pārskats.

Tajā teikts, ka NVA īpašu uzmanību pievērš bezdarbnieku ar invaliditāti iekļaušanai darba tirgū, kā rezultātā 1840 jeb 47,9% no viņiem iekārtojušies darbā pēc kāda aktīvā aģentūras pasākuma pabeigšanas.

Lai cilvēkiem ar invaliditāti būtu nodrošināti viņu vajadzībām atbilstoši pakalpojumi, vairākos NVA īstenotajos nodarbinātības pasākumos un mācībās pieejami ergoterapeita, surdotulka un atbalsta personu pakalpojumi, kā arī, ja nepieciešams, mācību vai darba vieta tiek pielāgota konkrētā cilvēka vajadzībām.

Pārskatā teikts, ka NVA otro gadu rīko darba meklētāju ar invaliditāti un darba devēju satikšanās akciju "Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos". Tās laikā 296 darba meklētājiem ar invaliditāti durvis savos uzņēmumos bija atvēruši 64 darba devēji, piedāvājot 128 vakances un iespēju darba vidē izmēģināt savas prasmes vairāk nekā 64 profesijās.

NVA pieredze liecinot, ka cilvēki ar dažādiem invaliditātes veidiem sekmīgi strādā visdažādākās profesionālās darbības jomās, proti, ja darbs ir piemērots, darbinieks ar invaliditāti spēj veikt tos pašus profesionālos pienākumus, ko veic citi darbinieki, kuriem nav veselības traucējumu.

Kā ziņots, pērn darbā iekārtojās 63 633 aģentūrā reģistrētie bezdarbnieki, no kuriem 22 516 jeb 35,4% iekārtojās darbā pēc kāda NVA organizētā pasākuma pabeigšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu