Brīvdienās no ūdens izcelti trīs noslīkušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone/LETA

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji no ūdens izcēluši trīs noslīkušus cilvēkus, informēja VUGD.

Kā atzīmē dienests, jo siltāks un saulaināks laiks, jo arvien vairāk cilvēku izvēlas pavadīt dienu pie ūdens, bet nereti neapdomīgas un pārgalvīgas rīcības rezultātā, kā arī nezināšanas dēļ notiek traģiski negadījumi. Arī sestdien un svētdien, kad karstais un vasarīgais laiks priecēja visā Latvijas teritorijā, glābēji no ūdenstilpēm izcēla noslīkušus cilvēkus.

Sestdien ap plkst.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Lazdonas pagastu, kur ezerā slīka cilvēks. Glābēji notikuma vietā ar glābšanas dēli pārmeklēja vietu, kur cilvēks bija noslīcis, un apmēram 30 metrus no krasta atrada cilvēku, kuru bez dzīvības pazīmēm nogādāja krastā. Glābēji kopā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem veica atdzīvināšanas pasākumus, tomēr nesekmīgi, un tika konstatēta cilvēka nāve.

Ap plkst.18 tika saņemts izsaukums uz Lielupes ieteku jūrā, kur, kā ziņoja aculiecinieki, cilvēks jau aptuveni trīs minūtes nebija redzams virs ūdens. Noslīkušais cilvēks bija nogādāts krastā vēl pirms VUGD ierašanās, un NMPD mediķi veica atdzīvināšanas pasākumus, bet vēlāk konstatēja cilvēka nāvi.

Svētdien ap plkst.5 naktī glābēji steidzās uz Ķīpsalu Rīgā, kur, kā informēja pieteicējs, cilvēks bija devies peldēties Daugavā, bet nebija iznācis krastā. Ūdenslīdēji pārbaudīja akvatoriju, apmēram 15 metrus no krasta divu metru dziļumā atrada cilvēku un nogādāja viņu krastā, kur NMPD mediķi konstatēja viņa nāvi.

Šogad kopumā glābēji no ūdenstilpēm izcēluši jau 58 cilvēkus, tomēr patiesais noslīkušo skaits varētu būt lielāks, jo gadījumos, ja cilvēks ir nogādāts krastā un VUGD nav izsaukts, tas neparādās VUGD statistikas datos.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirst par drošību - nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelēkt ūdenī nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem vai pārpeldēt kādu ūdenstilpi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu