Pārdod Madlienas pagasta lepnumu - senu barona māju (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Nereti Latvijas reģioni slēpj senas un vērtīgas pērles, kurās ieguldot finanšu līdzekļus, enerģiju un veiksmīgas idejas, tās var tapt par iespaidīgu investīciju objektu un prieku ikvienam vietējam iedzīvotājam un tūristam. Viens no šādiem objektiem šobrīd pārdošanā ir Madlienas pagastā - 18. gadsimtā celta Madlienas Lielās muižas kungu māja, vien 60 km attālumā no galvaspilsētas, blakus Madlienas pilsētai. 

Muiža 18. gadsimtā celta no koka, bet vēlāk pārbūvēta par mūra ēku. Pēc 1905. gada postījumiem, 1912. gadā tā atkal atdzimusi no jauna. Pēc Otrā pasaules kara muižas kungu mājā tika ierīkota skola, tamdēļ tā tiek saukta arī par Veco skolu. 

Foto: city24.lv

Tagad muižas ēka ir privātīpašums un atrodas rekonstrukcijas stadijā. Objektam ir veikta daļēja renovācija, bet vēl nepieciešami papildu līdzekļi muižas pilnīgai atjaunošanai. Ir saskaņots tehniskais projekts gan ēku rekonstrukcijai, gan teritorijai. Muižas komplekss ir vēsturiskais mantojums un atsevišķi atzīmēts Latvijas kartē.

Kā informē objekta pārdevēji, panākta vienošanās ar būvniecības kontroles un valsts pieminekļu aizsardzības inspekciju - ir apstiprināts projekts, lai muižu varētu rekonstruēt, izveidojot par dzīvojamo māju, viesnīcu vai viesu namu.

Foto: city24.lv

Muižas komplekss sevī ietver divas ēkas, kopējai platībai sasniedzot 1800 m2. Galvenās ēkas platība ir 1540 m2, bet otras - 260m2. Arī zemes platība ir iespaidīga: 24000 m2. Pēc rekonstrukcijas kopējā platība palielināsies līdz 2400 m2. 

Mājā ir visas ērtības: elektrība, tualete, duša, apkure, karstais ūdens, TV. 

Vairāk par objektu uzzini šeit.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu