Džonsons dodas uz Skotiju stiprināt Lielbritānijas vienotību

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas jaunais premjerministrs Boriss Džonsons centienos stiprināt valsts vienotību pirmdien dodas savā pirmajā oficiālajā vizītē uz Skotiju.

Džonsons apmeklēs armijas bāzi un paziņos par jaunu finansējumu reģioniem, pavēstīja premjera birojs.

Džonsons uzsvērs, ka Lielbritānija ir "globāls zīmols un ka kopā mēs esam drošāki, spēcīgāki un pārtikušāki", teikts Dauningstrītas paziņojumā.

Džonsons vizītē dodas, cenšoties gūt atbalstu savam "Brexit" plānam un lai kliedētu runas par valsts sadalīšanās draudiem

Skotijas pirmā ministre Nikola Stēržena pagājušajā nedēļā sacīja, ka Skotijai ir nepieciešama "alternatīva izvēle" iepretim Džonsona "Brexit" stratēģijai.

Džonsons solījis, ka Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību 31.oktobrī - ar vienošanos vai bez.

Arī Īrijas premjerministrs Leo Varadkars norādījis, ka bezvienošanās "Brexit" gadījumā arvien vairāk cilvēkiem Ziemeļīrijā būs "šaubas par savienību" ar Lielbritāniju.

Džonsons pirmdienas vizītes gaitā paziņos par jaunām investīcijām 300 miljonu sterliņu mārciņu apjomā Skotijā, Velsā un Ziemeļīrijā.

Paziņojums par par jauno investīciju plānu sekos neilgi pēc premjerministra paziņojuma par 3,6 miljardu mārciņu fondu 100 Anglijas pilsētu atbalstam, kas raisījis minējumus par to, ka Džonsons jau sācis darboties vēlēšanu režīmā.

Daudzi Lielbritānijas parlamenta deputāti iebilst pret bezvienošanās "Brexit" un var mēģināt gāzt valdību, lai to nepieļautu, un tas savukārt var izraisīt jaunu parlamenta vēlēšanu rīkošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu