Biķerniekos "Riga Baby Shakedown" drifts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Piektdien, 2. augustā, Biķernieku trasē norisināsies "Riga Baby Shakedown" drifts. Tiek solīta jauna tradīcija - pirms drifta būs bezmaksas iespēja piektdienas vakarā visiem satikt braucējus.

Piektdien Biķerniekos DMEC (Drift Masters) braucēji no plkst. 12 līdz 18 aizvadīs treniņus, kam sekos sapulce un tad “Riga Baby Shakedown”. Piektdienas treniņos ar sestdienas biļeti ieeja ir bez maksas, ja ir vēlme apmeklēt tikai treniņus, ieeja ir 6 eur, bet ieeja no plkst. 18 ir bez maksas. No plkst. 18 jebkurš apmeklētājs ir laipni gaidīts Biķernieku trasē, kur būs iespējams aplūkot jaudīgas drifta automašīnas, satikt braucējus un iegūt autogrāfus. Šī ir lieliska iespēja ne tikai aplūkot auto, bet arī nobildēties ar sportistiem.

No plkst. 18:50 drifta spēkrati stāsies kopīgi uz Biķernieku trases galvenās starta taisnes, kas būs atvērta skatītājiem. Tā būs unikāla iespēja satikt visas drifta zvaigznes vienkopus un iemūžināt neredzēto skatu, kad uz starta vienlaicīgi atradīsies 50 sporta automašīnas.

Ap plkst. 19:20 tiks dots parādes oficiālais starts un drifteri vienlaikus dosies parādes braucienā cauri visai trasei, kas ir vēl nebijis koncepts Biķerniekos. Tomēr tas vēl nav viss, jo pēc parādes apļa braucēji atgriezīsies starta taisnē, no kuras cits pēc cita tiks laisti atpakaļ trasē, lai izmantotu līdz šim nebijušu iespēju – driftēt visus trases līkumus jeb noteiktās drifta zonas. 

Visiem aktīviem drifta sekotājiem noteikti ir jautājums – kādēļ šogad vairs nav parādes pa pilsētas ielām? Kaut parāde bija kļuvusi par neatņemamu Eiropas drifta posma sastāvdaļu, tas saistīts ar topošajām likuma izmaiņām, kas turpmāk vairs neatļaus šāda veida parādes ar sporta automobiļiem. Lai dotu gan skatītājiem, gan braucējiem iespēju tomēr nezaudēt piektdienas vakara tradīciju, sacensību organizatori ir parūpējušies par jaunu un vēl nebijušu parādes formātu Biķernieku trasē, kas, iespējams, būs lielisks iesākums vēl vienai organizatoru sen lolotai idejai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu