Francija aicina atbrīvot Maskavā aizturētos protestētājus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mītiņš Maskavā, Saharova prospektā
Mītiņš Maskavā, Saharova prospektā Foto: Reuters/ScanPix

Francija pirmdien aicinājusi Krieviju atbrīvot protestu laikā Maskavā aizturētos cilvēkus un respektēt vārda un pulcēšanās brīvību.

Norādot uz lielo aizturēto skaitu un opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija pēkšņo veselības stāvokļa pasliktināšanos, Francijas Ārlietu ministrija aicināja ātri atbrīvot protestētājus un pauda nopietnas bažas par Maskavā notikušo.

Jau ziņots, ka Krievijas opozīcija sestdien Maskavā pie mērijas un Trubnajas laukumā rīkoja nesankcionētas protesta akcijas pret varasiestāžu atteikumu reģistrēt neatkarīgos kandidātus septembrī paredzētajām galvaspilsētas domes vēlēšanām.

Protestu laikā policija aizturēja vairāk nekā 1400 cilvēkus, tostarp prominentus opozicionārus un žurnālistus.

Tikmēr Aleksejs Navaļnijs, kuram pagājušo trešdien tika piespriests 30 dienu administratīvais arests par aicinājumu uz nesankcionētu protesta akciju, svētdien tika nogādāts slimnīcā ar diagnozi "asa alerģiska reakcija" - liels sejas pietūkums un ādas apsārtums.

Viņa ārstējošā ārste Anastasija Vasiļjeva un advokāte Olga Mihailova šodien pauda bažas, ka Navaļnijs varētu būt saindēts ar nezināmu ķīmisku vielu.

Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs tviterī svētdien pavēstīja, ka vēl pagājušajā mēnesī izcietis 28 dienu administratīvo arestu tajā pašā kamerā, no kuras Navaļnijs aizvests uz slimnīcu, un arī viņam bijuši līdzīgi simptomi.

"Tūlīt pēc atbrīvošanas viss pietūku un pārklājos ar sarkaniem plankumiem. (..) Domāja, ka man ir alerģija. Pēc visa spriežot, Aleksejam ir tieši tādi paši simptomi, un tā ir kaut kāda dīvaina alerģija," rakstīja Volkovs.

Viņš arī norādījis, ka kamerā bijuši antisanitāri apstākļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu