Grūbes filma par dubultaģentu Lešinski uz lielā ekrāna jau septembrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Spiegs, kurš mans tēvs" ("My Father The Spy")
"Spiegs, kurš mans tēvs" ("My Father The Spy") Foto: publicitātes

Septembrī uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonāks režisoru Ginta Grūbes un Jāka Kilmi dokumentālā filma "Spiegs, kurš mans tēvs" ("My Father The Spy").

Filma būs personisks tulkotājas un atdzejotājas Ievas Lešinskas-Geiberes stāsts par tēvu - divu politisko sistēmu dubultaģentu aukstā kara laikā, pavēstīja komunikācijas konsultante Marta Lagzdiņa.

Filmas galvenā varone stāstīs par to, ko nozīmē piedzimt spiega ģimenē, kā ir atrasties aukstā kara aizskatuvē, un notikumiem, kas risinājās pirms 40 gadiem. "1978. gadā Ieva kā studente viesojās ASV pie tēva Imanta Lešinska, kurš tobrīd strādāja PSRS diplomātiskajā misijā Apvienoto Nāciju Organizācijā un nolēma pārbēgt ASV pusē. Šo piedāvājumu viņš izteica arī savai meitai. Ģimenei tika piešķirtas jaunas personu identitātes un piedāvāts sākt dzīvi kā citiem cilvēkiem. 80. gadu vidū, pēc tam, kad Imants Lešinskis bija publiski atklājis faktus, kas izgaismo VDK darbību Latvijā, viņš nenoskaidrotos apstākļos nomira," filmas sižetu ieskicēja Lagzdiņa.

Foto: Ieskats filmā “Spiegs, kurš mans tēvs”.

Kā pastāstīja Lagzdiņa, filmas "Spiegs, kurš mans tēvs" Latvijā pirmizrādi piedzīvos 5. septembrī. Filma jau piedzīvojusi pasaules pirmizrādi jūnijā Lielbritānijā, Šefīldas dokumentālo filmu festivālā.

Noskaties filmas rullīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu