Jānis Šipkēvics un projekts “Nepāriet” izziņo rudens koncertsēriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Šipkēvics un projekts “Nepāriet”
Jānis Šipkēvics un projekts “Nepāriet” Foto: Uldis Krusts

Projekts “Nepāriet”, kas pēc mūziķa Jāņa Šipkēvica ("Instrumenti") iniciatīvas tika izveidots vasarā pirms diviem gadiem, izziņo koncertus Latvijas pilsētās, kā arī piedāvā savu pirmo singlu “Aplis” no septembrī gaidāmā albuma “Pāri”.

“Nepāriet” ir talantīgu mūziķu kopums, kas izveidojuši Imanta Kalniņa mūzikā balstītu programmu, ar kuru publika pirmo reizi iepazīstināta 2017. gada festivāla “Piena svētki” laikā. Programmas pamats balstīts 1997. gadā tapušajā Ainara Mielava un Imanta Kalniņa kopdarbā "Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet", tas veidots kā atskats uz šā albuma virsotnēm, izceļot neparastās saturiskās vēsmas, kuras 21. gadsimtā ieguvušas jaunu nozīmi.

"Kad pirms 22 gadiem Latviju pāršalca Ainara Mielava un Imanta Kalniņa albums “Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet”, man bija 15 un atjaunotajai Latvijai vien 7. Tas bija laiks, kad veidojās mūsdienu vissvaigākās latviešu mūzikas kods. No Imanta Kalniņa mūzikas graudiem ir cepta gara maize jau izsenis, taču šīs jaunās un svaigās tēmas pavisam tieši izveidoja veselu paaudzi, kas tagad ir radoša spēka gados un ražīgi rada pati. 2017. gadā Mārtiņš Mielavs un “Piena svētki” bija mans impulss sasaukt šā brīža spēcīgākos un savdabīgākos jaunākās paaudzes mūziķus, lai pārmiesotos un ar lielu atbildību un cieņu nodotu Imanta Kalniņa mūzikas mantojumu saviem jaunākajiem domubiedriem - paaudzei, kam šī ir pirmā sastapšanās ar šīm dziesmām," stāsta “Nepāriet” idejas autors Jānis Šipkēvics.

“Aplis” ir pirmais singls no projekta “Nepāriet” albuma, kas pie klausītājiem nonāks septembra vidū.

“Nepāriet” sastāvā muzicē Jānis Šipkēvics, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš, Rūdolfs Dankfelds, Kārlis Josts, Lorete Medne, Alise Joste, Evija Vēbere, Zelma Jēgere un Vladislavs Nastavševs.

Koncertsērija “Jānis Šipkēvics un “Nepāriet” Imanta Kalniņa dziesmās”

10. oktobris, Valkas Kultūras nams

13. oktobris, Krustpils Kultūras nams

20. oktobris, Alūksnes Kultūras centrs

24. oktobris, Siguldas Devons

25. oktobris, Talsu Tautas nams

5. novembris, Hanzas Perons, Rīga

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzē un Aula.lv (Rīgas koncerts)

Audio. "Aplis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu